VLSL’23 otrais posms un Simple Session kvalifikācija Valmierā!

Pēc jaudīga sezonas iesākuma Ventspilī, GGFEST2023 ir pienācis laiks otrajam VLSL’23 posmam un ar lielu prieku varam paziņot, ka tas norisināsies Valmieras skeitparkā. UN, šoreiz, papildus balvām no mūsu atbalstītājiem, noskaidrosim arī kuri skeitbordisti pārstāvēs Latviju šī gada Simple Session sacensībās!

Pasākuma programma:

3. augusts:
No plkst. 16:00 līdz 18:30 norisināsies Rīgas Skeitborda skolas apmācības Valmieras skeitparkā kopā ar treneriem Artu Amoliņu un Kārli Grīvu, kā arī aicinātajiem Pro-open sacensību dalībniekiem. Treniņos var piedalīties ikviens, bet aicinām ierasties ar savu inventāru, ja iespējams,

4. augusts:
No 16:30 norisināsies skeitborda Best Trick sacensības, kurās dalību var ņemt ikviens dalībnieks. Par konkrētajām konstrukcijām un formātu vairāk informācijas būs pieejama uz vietas.
Best trick sacensībām sekos augstākā ollie sacensības. Mēģināsim pārspēt Niklāva Vētras uzstādīto rekordu!

5.augusts:

No 10:00 sāksies skeitborda iesildīšanās braucieni un no plkst. 11:00 sāksies reģistrācija Vans Latvijas Skeitborda līgas’23 Valmieras posmam un Pro-open grupas dalībniekiem Simple Session kvalifikācijai. Sacensību nolikums zemāk:

SACENSĪBU NOLIKUMS

Sacensību laiks un vieta

2023.gada 5. augustā sākot no plkst. 11:00 Valmieras skeitparkā notiks VLSL’23 Valmieras posma sacensības Iesācēju, Meiteņu, Amatieru un Pro-open grupā.

Sacensību vadība

Sacensības organizē Latvijas Skeitborda Federācija, sadarbībā ar Valmieras pilsētu un Rīgas Skeitborda skolu.  Sacensības tiesā LSF apstiprināta tiesnešu kolēģija.

Programma:


5. augusts, sestdiena
:

10:00 līdz 12:00 iesildīšanās braucieni iesācēju grupai

11:00 sākās atvērtā reģistrācija visām grupām

12:00 līdz 12:45 iesācēju grupas braucieni

12:45 līdz 13:00 meiteņu grupas iesildīšanās

13:00 līdz 13:30 meiteņu grupas braucieni

13:30 līdz 13:45 amatieru grupas iesildīšanās

13:45 līdz 14:20 amatieru grupas kvalifikācijas braucieni

14:30 līdz 15:00 amatieru grupas fināla braucieni

15:00 līdz 15:20 iesildīšanās braucieni pro-open grupai

15:20 līdz 16:00 pro-open grupas kvalifikācija

16:00 līdz 17:00 pro-open grupas fināli

Sacensību apraksts

Vans Latvijas Skeitborda līga beidzot ierodas jaunajā Valmieras skeitparkā. Šoreiz Urban Sports Camp 2023 ietvaros. Trīs dienu garumā būs iespēja gan apgūt skeitborda braukšanas prasmes, gan trikus, noskaidrot labāko triku autorus, kā arī otrā posma labākos visās grupās. Šoreiz Pro-open grupas dalībnieki sacenšas arī par ceļazīmi uz Simple Session sacensībām Igaunijā.

Sacensību dalībnieki

 Latvijas  Skeitborda Līgā var piedalīties skeitbordisti, kas vecāki par 6 gadiem neatkarīgi no to dzimuma. Sacensības notiek skeitborda frīstaila disciplīnā – atsevišķi zēniem un meitenēm.

Braucēju grupas

Iesācēju grupā var piedalīties braucēji vecumā līdz 13 (iekaitot) gadiem;

Amatieru grupā var piedalīties braucēji vecumā no 13 līdz 17 (ieskaitot) gadiem;

Pro-Open  – var piedalīties jebkurš skeitbordists, kurš uzskata, ka viņa braukšanas prasmes un līmenis ir atbilstošs, lai piedalītos šajā grupā;

Meiteņu grupā – nav vecuma ierobežojuma- visas braucējas startē vienā grupā;

Reģistrācija

Dalībnieku reģistrācija VLSL23′ Valmieras posmam norisināsies uz vietas, sacensību dienā.
Braucējiem papildus ir jāizdrukā arī dalības apliecinājums, kurš jānodod saņemot dalībnieka aproci. Nepilngadīgajiem dalībniekiem apliecinājumu aizpilda vecāki. Apliecinājums atrodas ŠEIT

Dalības maksa

Dalības maksa VLSL23’ Valmieras posmā ir 5 (pieci) EUR. Dalības maksa ir jāsamaksā skaidrā naudā reģistrējoties un parakstot dalībnieka anketu.

Sacensību formāts

Sacensības notiek saskaņā ar ISF (Starptautiskā Skeitborda federācijas) noteikumiem.

Sacensību formāts: 2  individuālie kvalifikācijas braucieni- katrs 1 min garš. Tiek ņemts vērā labākais rezultāts, pēc  kurā notiek braucēju atlase un braucēju kārtas secības noteikšana finālbraucieniem.

Pēc kvalifikācijas braucieniem finālos tiek 10 labākie braucēji, kas kvalifikācijā uzrādījuši augstāko rezultātu, ja braucēju skaits kādā no grupām nesaniedz 15 dalībniekus, organizatori var mainīt fināla dalībnieku skaitu vai arī atcelt grupas fināla braucienus un sniegumu vērtēt pēc aizvadītajiem kvalifikācijas braucieniem.

Katram dalībniekam ir divi finālbraucieni, ieskaita labāko rezultātu. Fināla brauciena garums ir 1 min.

Tiesāšanas kritēriji

Sacensību braucienos tiek vērtēta triku izpildes sarežģītība, dažādība, stils, parka izmantošana un ātrums. Sacensības vērtē 2 tiesneši, kuri katru braucienu novērtē 100 baļļu sistēmā, ņemot vērā visus iepriekš minētos kritērijus.

Apbalvošana

Apbalvoti tiek pirmo trīs vietu ieguvēji katrā grupā: Iesācēji, Meitenes, Amatieri un PRO. Iesācēju, Meiteņu un Amatieru grupas braucēji cīnīsies par balvām no Vans, Boards.lv un Valmieras pilsētas, kā arī citiem Urban Camp atbalstītājiem.

PRO grupas braucēji papildus trofejām un balvām no LSL atbalstītājiem saņems naudas balvas:

1. vieta – 100 EUR

 2.vieta – 75 EUR

 3.vieta – 50 EUR

Atbildība

Par savu veselības stāvokli un pasākuma laikā gūtajiem savainojumiem atbildību uzņemas katrs, sacensību dalībnieks, to apliecinot ar savu parakstu reģistrācijas ietvaros, kā arī piedaloties pasākumā. Organizatori iesaka lietot visu  aizsarginventāru.

Drošība

Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, aizsargķivere jālieto obligāti, vai pie reģistrācijas nepieciešama speciāla vecāku vai pilngadīga aizbildņa atļauja, kas apliecina, ka sacensību dalībnieks var nelietot aizsargķiveri. Pretējā gadījumā braucējs var tikt diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontrole

Ja sacensību dalībnieks būs alkohola vai narkotisko vielu reibumā, viņš tiks diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontroli veic Sporta medicīnas valsts aģentūras pilnvarotie dopinga kontrolieri.

Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.

Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām.

Antidopinga noteikumu pārkāpuma gadījumā attiecīgā sporta veida federācija izskata pārkāpuma apstākļus un pieņem lēmumu par sankcijām.

Tiekamies Valmierā!