GGFEST 2023 atskats un rezultāti

GGFEST Ventspils skeitparkā norisinājās jau 11. reizi un arī Vans Latvijas Skeitborda līga atkal iestartēja savu šī gada sacensību sēriju ar iespaidīgām sacensībām leģendārajā Ventspils skeitparkā.

Šogad, pirmo reizi sacensības sākās jau piektdienā, kad parku ieņēma skeitborda iesācēju un meiteņu grupa. Iespējams, neirastā laika dēļ, vai citu aspektu ietekmē, šoreiz gan iesācēji, gan meitenes bija mazāk nekā iepriekšējā gadā, bet to turpretim labi atspēkoja amatieru un Pro-open grupa sestdienā.

Iesāceju grupā šoreiz dalību ņēma četri apņēmīgi censoņi vecumā no 10 līdz 13 gadiem. Pārsteidzošā kārtā visi bija Rīdzenieki un neviens Ventspils vai Liepājas pārstāvis nebija ieradies. Kas gan nepārsteidza, ka visi 4 dalībnieki, bija Rīgas Skeitborda skolas audzēkņi!

Šoreiz izvērtās sīva cīņa starp 2021 gada GGFEST uzvarētāju Jēkabu Šķieri un Mārtiņu Tirānu. Savu pirmo braucienu Jēkabs nobrauca lieliski un stabili ieņēma līdera pozīciju, viecot gan sarežģītus stall trikus uz rampām, gan arī izpildot flip trikus.

Tomēr otrajā braucienā Mārtiņam izdevās salikt kopā savu ieplānoto braucienu, kuru viņš jau bija iepriekš sagatavojis Ventspils skeitparkā un beigās, pēc tiesnešu vērtējuma, par VIENU punktu pārspēja Jēkabu un izcīnija uzvaru! Trešajā vietā ierindojās Jēkabs Šķieris un ceturtajā Emīls Valbahs, kurš pateicoties lieliskajiem sponsoriem arī tika pie balvām!

Nākamās parkā devās meitenes. Šoreiz konkurence nebija galvenais, bet gan katrai braucējai izbaudīt tik liela mēroga sacensības un parādīt kas tad ir satrenēts. Kā jau vienmēr meiteņu grupā, sacensību formāts tika piemērots tā, lai ļautu vairāk ieskeitot parku un brīvāk veikt trikus.

Arī šeit visas dalībnieces savas iemaņas apguvušas Rīgas Skeitborda skolā. Visvairāk sacensībām bija gatavojusies jaunā uzlecošā skeitborda zvaigzne Greta Golubeva, kura savos sešos gados ir paspējusi iegūt godalgotas vietas un uzvaras jau vairākās sacensībās.

Katra no dāmām parādīja labu sniegumu pēc savu prasmju līmeņa, bet ātri vien bija skaidrs, ka Greta ir atbraukusi uzvarēt. To arī viņā nodemonstrēja izpildot iespaidīgu daudzumu trikus gan uz rampām, gan benka, gan fletā un izcīnot uzvaru. Otrajā vietā ierindojās Maija Zara un trešajā vietā Sandra Bēmere.

Klāt bija sestdiena un jau no 10:00 rītā parks bija pilns ar skeitbordistiem. Šoreiz amatieru grupā bija gadnrīz uz pusi vairāk dalībnieku nekā iepriekšējā gadā un nav brīnums. Šogad GGFEST’23 pirmo reizi VLSL vēsturē amatieru grupā bija naudas balvas! Prieks bbija redzēt ka puse no dalībniekiem bija Ventspils pārstāvji un ieradušies bija arī viesi no Lietuvas.

Braucēji tika sadalīti divas grupās un katram braucejam bija divi 1 minūtes gari braucieni. Līmenis, lielākajai daļai braucēju, tā pat kā tiesnešu vērtējums bija ļoti līdzīgs. Viens braucējs pārliecinoši izcēlās kvalifikācijas braucienos un tas bija ventspilnieks Emīls Salnājs un nodrošināja sev vietu finālā.

Fināla braucienos vairākiem dalībniekiem diemžēl neizdevās izpildīt savu iecerēto lainu un trešo līdz piekto vietu šķīra vien 3 punkti. Šoreiz draugi no Lietuvas parādīja labāku sniegumu un pirmajā vietā ierindojās Dominikas Apanas aiz sevis atstājot Nojku Narmontas, bet trešo vietu izcīnija lokālais braucējs Jegors Kirsanovs.

Pēc īsas pauzes, parku ieņēmo Pro-open grupas pārstāvji. Kā jau vienmēr, triku sarežģītība un izpildījums bija pilnīgi citā līmenī. Starp dalībniekiem bija arī Latvijas labākie skeitbordisti Madars Apse, Artūrs Bogdanovičs un Niklāvs Vētra, kā arī viesis no Meksikas Džons Kastro.

Sācensība bija sīva kvalifikācijas braucienos, jo tikai 6 dalībnieki tika uz finālu cīnīties par naudas balvām un labumiem no pasākuma atbalstītājiem. Bez lieliem pārsteigumiem Madars, Artūrs un Niklāvs nobrauca labus kvalifikācijas braucienus un viņiem finālā piebiedrojās Meksikas pārstāvis Džons, kā arī Uģis Ķepulis un jaunais nazis Juris Šantars.

Finālā lielākā cīņa bija starp Artūru Bogdanoviču un Madaru Apsi. Abiem no braucējiem bija atšķirīga triku bagāža, pieeja parka konstrukcijām un triku izpildes stils un arī šeit atšķirība starp pirmo un otro vietu, pēc tiesnešu vērtējuma bija tikai viens punkts! Šoreiz uzvaru izcīnija neviens cits kā Ventspils leģenda un profesionālākais skeitbordists Latvijā Madars Apse, aiz sevis atstājot Artūru Bogdanoviču un Niklāvu Vētru.

Foto no Iesācēju un Meiteņu grupas ŠEIT!

Foto no Amatieru un Pro-Open grupas ŠEIT!

Milzīgs paldies mūsu atbalstītājiem VANS, BOARDS.LV, SKATEPRO, Balcia apdrošināšana, Dzintars un Ventspils pilsētai!!

Paldies arī organizatoriem Ghetto Games, Latvijas Skeitborda federācijai un Rīgas Skeitborda skolai, bez Jums tas nonotiktu!

Pēc aizvadīta, lieliska VLSL 2023 sākuma posma, varam tikai cerētu uz tik pat jaudīgu sezonas turpinājumu, kā arī to, ka nākamgad GGFEST atgriezīsimies jau jaunā skeitparkā ar vēl lielāku vērienu.

Tiekamies jau pasvisam drīz – 3. līdz 5. augusts Valmierā!