VLSL’23 Urban Camp posma Valmierā atskats un rezultāti.

Otrais šī gada Vans Latvijas Skeitborda līģas posms norisinājās Valmieras skeitparkā Urban Sports Camp’23 ietvaros. Šeit tika apvienotas gan best trick, gan klasiskās VLSL sacensības, kā arī Simple Session’23 kvalifikācija.

Urban Sports Camp sevī ietvēra četrus skeitparka sporta veidus izdalot tos divu nedēļas nogaļu garumā. Pirmajā nedēļā Inline skrituļslidošana un skūteri, bet otrajā BMX un skeitbords. Šī bija jauna pieredze gan organizatoriem, gan dalībniekiem un priekš pirmā šāda projekta, viss noritēja veiksmīgi.

Pirmajā dienā bija ieplānoti atvērtie skeitborda un BMX treniņi jauniešiem, kuri vēlās pamēģināt šos sporta veidus, diemžēl ceturtdiena izrādījās lietaina un pēc dažiem apļiem ar riteņiem caur pump-track, tieši kad bija jāsākas skeitborda treniņiem, sāka līt lietus un pārtrauca jebkādu braukāšanos uz atlikušo dienu.

Piektdienā, bija ieplānotas Best Trick sacensības un šoreiz laikapstākļi izrādījās labvēlīgi. Skeitparks tika sadalīts divās zonās, kuras vistuvāk varētu pielīdzināt tech jeb tehniskā zona ar mazākām konstrukcijām un vairāk ledžiem un big/ramp sekcija ar lielākiem reiliem un rampām.

Braucējiem bija dotas 15 minūtes katrā sekcijā parādīt savus labākos trikus un tā kā lielākā daļa dalībnieki bija vietējie braucēji, tad katrs arī atrādīja ko savā māju parkā ir iemācījies. Starp Valmieriešiem bija arī daži pieredzējušāki braucēji kā Fricis Štrauss un Mārtiņš Reitups, kuri arī lieliski atzīmējās best trick disciplīnā.

Pienāca sestdiena un laikapstākļi bija tikai uzlabojušies. Saulaino parku ieņēma skeitbordisti, kamēr BMX braucēji pacietīgi gaidīja savu kārtu.
Šoreiz gan grūti uzminēt iemeslu mazajam dalībnieku skaitam, bet iespējams tas saistīts ar citiem pasākumiem Latvijā konkrētajā nedēļas nogalē.

Iesācēju grupā šoreiz dalību ņēma vien divi dalībnieki – Gusts Bulmeisters no Valmieras un Mārtiņš Tirāns no Rīgas, kurš pavisam nesen vēl bija izcīnijis uzvaru VLSL’23 Ghetto Games posmā. Abiem braucējiem tika doti divi braucieni, kurus abi dalībnieki arī labi izmantoja. Mārtiņam izdevās nosēdināt savus ietrenētos trikus, kamēr Gusts parādīja vienu no labākajiem sniegumiem Iesācēju grupā pēdējo gadu laikā un tādējādi izcīnija pirmo vietu.

Nākamās parkā devās meitenes un šoreiz par pārsteigumu un atšķirību no citām grupām, meiteņu grupā bija līdz liekākais dalībnieču daudzums kopš iepriekšējā gada Ghetto Games sacensībām. Tad nu šoreiz, izvērtējot gan dalībnieču daudzumu, gan parka konstrukcijas un izmērus, meitenēm nenotika ierastās jam formāta sacensības, bet gan sekojot sacensību nolikumam, bija jābrauc divi braucieni tā pat kā pārējo grupu pārstāvjiem.

Starp dalībniecēm bija gan pieredzējušas sacensību braucējas, gan arī meitenes, kurām šīs bija pirmās sacensības. Triku izvēle un brauciena izveide ļoti atšķīrās, bet beigās katrai kādā no braucieniem izdevās veikt savus paradzētos trikus. Bija redzami flipi, shuviti, stāli un 180s. Šoreiz vislabāko braucienu izdevās veikt pieredzējušajai VLSL dalībniecei Emīlijai Stokai aiz sevis atstājot jauno čempioni Gretu un Zani.

Amatieru grupas pārstāvji šoreiz nebija nolēmuši ņemt dalību sacensībās lielā skaitā un no Rīgas nebija ieradies neviens dalībnieks. Tas atkal atvēra iespējas citiem braucējiem pacīnīties par godalgotajām vietām. Dalībnieki bija četri, līdz ar to katram bija tikai viens uzdevums, nepalikt pēdējam, lai tiktu pie balvām.
Pēc diviem braucieniem, iezīmējās stabils līderis Dāvis Pētersons aiz sevis atstājot Sandiju un Niku. Vēl viena uzvara Valmierai!

Uz Pro-Open grupu bija ieradušies braucēji, kam sacensības un VLSL jau ir pierasta lieta un no kuriem visi bija gatavi mēģināt iegūt gan top 3 vietu, gan vienu no 3 ceļazīmēm uz Simple Session sacensībām. Lielāko ties braucēji pārstāvēja vai nu Boards.lv vai Clockwise Skateshop komandu, tanī skaitā arī abu komandu jaunpienācēji.

Šeit viss notika kā ierasts – 2 kvalifikācijas braucieni pa 1 minūtei, un divi fināla braucieni pa vienai minūtei ar noslēguma trika mēģinājumiem otrā brauciena beigās. Cīņa par fināla vietām starp pieredzējušajiem VLSL čempioniem kā Niklāvu Vētru un Rūdolfu Rorbahu un jaunajiem nažiem kā Oskaru Vaseli un Juri Šantaru bija diezgan sīva, bet tomēr triku izvēle braucienos, kā arī spēja labi nobraukt karsējošā saulē nospēlēja savu lomu un tiesneši noteica top 5 finālistus.

Jāuzsver ka Latvijas labākais sacensību braucējs Artūrs Bogdanovičs pārliecinoši dominēja gan kvalifikāciju, gan finālu, neatstājot šaubas par savu uzvaru sacensībās. Tomēr tā kā Artūrs ar savu sneigumu pēdējo gadu laikā jau ir nodrošinājis dalību Simple Session’23 tad 3 ceļazīmes nonāca nākamo 3 braucēju rīcībā. Otro vietu arī diezgan pārliecinoši, bez liekas piepūles un ar labāko noslēdzošo triku (flip fs board) ieguva Niklāvs Vētra aiz sevis atstājot nevienu citu kā Rudolfu Rorbahu tādējādi atkal izveidojot ierasto VLSL Pro-Open grupas trijnieku.

Bez Niklāva un Rudolfs, ceļazīmi uz SS’23 ieguva arī Kaspars Polis. Jāuzteic arī valmierietis Oskars Vaselis, kuram tās bija pirmās Pro-Open grupas sacensības, kurās jau uzreiz izdevās ierindoties finālā un pacīnīties par top 3.

Pro-Open grupas uzvarētāji
Latvijas sastāvs uz Simple Session 2023

Links uz bildēm no piektdienas Best Trick sacensībām ŠEIT

Links uz bildēm no sestdienas VLSL sacensībām ŠEIT

Milzīgs paldies mūsu atbalstītājiem VANS, BOARDS.LV, Monster Energy un Valmieras pilsētai

Paldies arī organizatoriem Urban Sports Camp un Ingusam Rutulim, Latvijas Skeitborda federācijai un Rīgas Skeitborda skolai un noteikti atgriezīsimies nākamgad!