Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas čempionāta’22 atskats, rezultāti, video

Svētdien, 18 decembrī Spot centra street skeitparkā norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas čempionāts’22. Sacensības norisinājās 4 ierastajās grupās street parka konstrukciju daļā.

Juris ar feeble grind
Pieredzējuši tiesneši Kārlis Grīva un Rūdolfs Henčels

Pirmo reizi VLSL vēsturē, sacensību posms sekoja uzreiz Rīgas Skeitborda skolas audzēkņu pasākumam, kas labi palīdzeja iesildīties iesācēju un meiteņu grupas dalībniekiem/cēm. Sacensības šoreiz pulcēja 26 dalībniekus, kas ir par 3 dalībniekiem mazāk kā pagājuša gada ziemas posmā. Tas visticamāk ir saistīts ar saspringto sacensību un pasākumu grafiku, kā arī Ziemassvētku tuvošanos. Tas gan netraucēja esošajiem dalībniekiem nobraukt vienus no labākajiem savas attiecīgās grupas braucieniem, ko līdz šim Spot centrs bija pieredzējis.

Kā jau ierasts, pirmie startēja iesācēji, kuri jau bija aizvadījuši sacīkstes no rīta. Ja vēlies uzzināt kā viņiem gāja spied ŠEIT. Iesācēju grupā piedalījās 6 dalībnieki no kuriem visi bija Rīgas Skeitborda skolas audzēkņi. Redzot kvalifikācijas un fināla braucienus, gan sacensību vadītājs, gan tiesneši bija ļoti patīkami pārsteigti ar dalībnieku līmeni.

Niks ar bs show-it
Jēkabs boardslide

Visi top 3 braucēji lieliski salika kopā savus braucienus un norādot, ka būs spējīgi arī drīz konkurēt nākamajā – amatieru grupā. Šoreiz vislabākais starp iesācējiem bija Edgars Ziņģis, viņam sekoja Jēkabs Zāle un Tomass Rubenis.

Pasākuma galvenais operātors BigMac

Nākamās parkā devās meitenes. Šoreiz, pēc apsriedes starp organizatoriem, tiesnešiem un dalībniecēm, tika nolemts, ka arī meiteņu grupai būs labakā brauciena sacensības, pretēji bieži ierastajam Jam formātam. Katrai dalībniecei tika doti divi braucieni, lai parādītu labāko sniegumu.

Drops no Grētas
Uma ar fakie show-it
Pasākuma vadītājs Arts atbild uz dalībnieču jautājumiem

Meiteņu grupā visām četrām dalībniecēm bija ļoti atšķirīgs līmenis un arī skeitborda pieredze. Emīlijai šīs bija pirmās sacensības, tikmēr Grētai šīs jau bija trešās 5 gadu vecumā. Viņas stājās pretim Rūtai un Umai, kuras uz skeitborda jau ir vairākus gadus. Kopumā meitenes parādīja labu sniegumu, it īpaši tiesneši uzteica Grētu, kas savā vecumā jau tik labi salika kopā braucienu. Boards.lv komandas braucēja Rūta, lai gan nesalika perfektu braucienu, tomēr ar savu triku sarežģītības pārsvaru izcīnija pirmo vietu.

YES!

Nākamie parkā devās amatieri un šeit gan visiem bija neliels pārsteigums, jo ierasti pilnākajā vai otrā pilnākajā grupā, šoreiz bija pieteikušies tikai 4 dalībnieki, kas nozīmēja, ka katram tiks doti divi braucienu un speciāls fināls nenotiks. Tad nu bija jānoskaidro kā tiks sadalītas top 3 vietas un kurš no četriem diemžēl šoreiz pie balvām netiks.

Noseslide no Oskara
Jegors ar Boardslide
Fs Tail Ernests Grobiņš
Otto

Pēc aizvadītajiem braucieniem pirmās un ceturtās vietas ieguvēji šķita skaidri un tiesnešiem nācās iespringt par otrās un trešās vietas sadali. Iznākumā trešo vietu ieguva Oto Kopcis, otro Ernests Grobiņš un pirmais bija Valmieras pārstāvis Oskars Vaselis. Cerēsim, ka nākamajā posmā šiem dalībniekiem nāksies stāties pretim lielākam konkurentu skaitam.

Kāds priecīgāks, kāds nē 😀

Tad pienāca laiks parku ieņemt Pro-open grupai, kur vairāki no dalībniekiem ieradās neilgi pirms braucienu sākuma, tāpēc iesildīšanās laiks tika pagarināts. Šoreiz Pro open gurpā piedalījās 12 dalībnieki, attiecīgi viņi tika sadalīti divās grupās, katram dodot divus kvalifikācijas braucienus.

Mārtiņš Reitups ar bs crooked
Fs Board no Patrika
Šoreiz Ed Gaba bija kameras otrā pusē

Šoreiz cīņa par top 3 bija īpaši interesanta jo pirmo reizi VLSL vēsturē neviens no trim labākajiem un godalgotākajiem braucejiem – Niklāvs Vētra, Rūdolfs Rorbahs un Artūrs Bogdanovičš nebija ieradies, attiecīgi jauniem braucējiem pavērās lielākas iespējas pacīnīties ne tikai par balvām no Vans un Boards.lv, bet arī naudas balvām no Latvijas Skeitborda federācijas.

Protams Fricim bija sava pieeja parka izmantošanai

Pēc kvalifikācijas braucieniem sākotnēji bija plānots, ka finālā piedalīsies 5 dalībnieki, bet tiesneši nolēma, ka 1 punkta atšķirība starp piekto un sesto vietu prasa abu dalībnieku dalību Pro-open finālā. Diemžēl, kā tas nereti arī ir, vairāki no braucējiem kvalifikācijā nobrauca labāk nekā finālā. Leģendārais Fricis Štrauss šoreiz bija ieradies piedalīties ar salijušu krūzer dēli, kam bira ārā gultņi, bet tas viņu absolūti neaturēja nobraukt vienus no labākajiem braucieniem Spot centrā līdz šim.

Kaspars Polis ar bs feeble
Bs Lipslide Maksims

Maksims Feofilovs un Mārtiņš Reitups bija gatavojušies šīm sacensībām, bet diemžēl abiem viens vai divi triki neļāva sasniegt iecerēto rezultātu, it īpaši bs smith grind pa zaļo ledžu, kas Maksimam izjauca visus četrus braucienus. Gados jaunais dalībnieks Patriks šoreiz lieliski sevi pieteica Pro-Open grupai kvalificējoties kā otrais, diemžēl finālā pēc kritiena nācās pārtraukt dalību, bet noteikti redzēsim viņu nākamajos posmos.

Gadās
Mārtiņam viss kārtībā
Ir atbalsts, ir rezultāti
Kickflip pāri galdam no Alekša Sokolova

Šoreiz īpaši izcēlās Aleksis Sokolovs, kurš pēdējo divu gadu laikā ir ļoti progresējis un tas arī bija redzams viņa sniegumā apvienojot flip in un switch trikus savā braucienā, tādējādi arī izcīnot uzvaru aiz sevis atstājot Frici un Maksimu.

Milzīgs paldies mūsu lieliskajiem atbalstītājiem VANS ALFA , Boards.lv , Spot centram par atbalstu un lieliskajām balvām!
Pasākumu rīkoja Latvijas Skeitborda federācija sadarbībā ar Rīgas Skeitborda skolu.

Bildes pieejamas ŠEIT, bilžu autore Maija Zara

Zemāk arī video no pasākuma, video autors BigMac

Paldies visiem atbalstītājiem un dalībniekiem! Tiekamies ar Jums 2023. gada sezonā jaunos posmos jaunās lokācijās!