Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas Čempionāts 2022!

2022. gads tuvojas izskaņai, bet pirms dodamies jaunajā gadā, ir jānoskaidro šīs ziemas čempions! Tieši tāpēc 2022. gada 18. decembrī The Spot centrā Rīgā norisināsies VLSL Ziemas Čempionāts’22!

SACENSĪBU NOLIKUMS

Sacensību laiks un vieta

Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas Čempionāts’22 norisināsies The Spot centrā, Rīgā, Ūnijas ielā 12, 2021. gada 18. decembrī.

13:00 sāksies sacensību dalībnieku reģistrācija un iesācēju grupas iesildīšanās braucieni.

14:00 sacensības atklās skeitborda iesācēju grupa.

Sacensību vadība

Sacensības organizē Latvijas Skeitborda Federācija, sadarbībā ar Rīgas Skeitborda skolu. Sacensības tiesā LSF apstiprināta tiesnešu kolēģija.

Sacensību dalībnieki

VLSL Ziemas Čempionātā’22 dalībnieki tiks dalīti ierastajās 4 grupās: iesācēji, amatieri, meitenes un Pro-Open

Iesācēju grupā var piedalīties visi braucēji vecumā līdz 13 gadiem ieskaitot;

Amatieru grupā var piedalīties braucēji vecumā no 14 līdz 17 (ieskaitot) gadiem;

Pro-Open  – var piedalīties jebkurš skeitbordists, kurš uzskata, ka viņa braukšanas prasmes un līmenis ir atbilstošs, lai piedalītos šajā grupā;

Meiteņu grupā – nav vecuma ierobežojuma- visas braucējas startē vienā grupā;

Braucēji drīkst iet “uz augšu” savās vecuma grupās, attiecīgi dalībnieks jaunāks par 14 gadiem drīkst startēt amatieru vai Pro-Open grupā.

Reģistrācija

Dalībnieku reģistrācija VLSL Ziemas Čempionāts’22 sacensībām norisināsies pasākuma dienā.
!! Braucējiem papildus ir jāizdrukā arī dalības apliecinājums, kurš jānodod reģistrējoties sacensību dienā. Nepilngadīgajiem dalībniekiem apliecinājumu aizpilda vecāki. Apliecinājums atrodas ŠEIT

Dalības maksa

Dalības maksa VLSL Ziemas Čempionātā’22 ir 5 (pieci) EUR. Dalības maksa ir jāsamaksā skaidrā naudā saņemot savu braucēja aproci un parakstot dalībnieka anketu.

Sacensību formāts

Sacensības notiek saskaņā ar ISF (Starptautiskā Skeitborda federācijas) noteikumiem.

Sacensību formāts: 2  individuālie kvalifikācijas braucieni- katrs 1 min garš. Tiek ņemts vērā labākais rezultāts, pēc  kurā notiek braucēju atlase un braucēju kārtas secības noteikšana finālbraucieniem.

Pēc kvalifikācijas braucieniem finālos tiek 10 labākie braucēji, kas kvalifikācijā uzrādījuši augstāko rezultātu, ja braucēju skaits kādā no grupām nesaniedz 15 dalībniekus, organizatori var mainīt fināla dalībnieku skaitu vai arī atcelt grupas fināla braucienus un sniegumu vērtēt pēc aizvadītajiem kvalifikācijas braucieniem.

Katram dalībniekam ir divi finālbraucieni, ieskaita labāko rezultātu. Fināla brauciena garums ir 1 min.

Skatoties pēc Meiteņu grupas dalībnieču daudzuma, sacensību formāts var tikt mainīts uz “Jam” tipa braucieniem.

Tiesāšanas kritēriji

Sacensību braucienos tiek vērtēta triku izpildes sarežģītība, dažādība, stils, parka izmantošana un ātrums. Sacensības vērtē 2 tiesneši, kuri katru braucienu novērtē 100 baļļu sistēmā, ņemot vērā visus iepriekš minētos kritērijus.

Apbalvošana

Apbalvoti tiek pirmo trīs vietu ieguvēji katrā grupā: Meitenes, Amatieri un PRO. Meiteņu un Amatieru grupas braucēji cīnīsies par balvām no Vans, Boards.lv un The Spot centra.

PRO grupas braucēji papildus balvām no LSL atbalstītājiem saņems naudas balvas:

1. vieta – 75 EUR

 2.vieta – 50 EUR

 3.vieta – 25 EUR

Naudas balvas izmaksās pasākuma organizatori, biedrība “Rīgas Skeitborda skola”

Atbildība

Par savu veselības stāvokli un pasākuma laikā gūtajiem savainojumiem atbildību uzņemas katrs, sacensību dalībnieks, to apliecinot ar savu parakstu reģistrācijas ietvaros, kā arī piedaloties pasākumā. Organizatori iesaka lietot visu  aizsarginventāru.

Drošība

Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, aizsargķivere jālieto obligāti, vai pie reģistrācijas nepieciešama speciāla vecāku vai pilngadīga aizbildņa atļauja, kas apliecina, ka sacensību dalībnieks var nelietot aizsargķiveri. Pretējā gadījumā braucējs var tikt diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontrole

Ja sacensību dalībnieks būs alkohola vai narkotisko vielu reibumā, viņš tiks diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontroli veic Sporta medicīnas valsts aģentūras pilnvarotie dopinga kontrolieri.

Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.

Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām.

Antidopinga noteikumu pārkāpuma gadījumā attiecīgā sporta veida federācija izskata pārkāpuma apstākļus un pieņem lēmumu par sankcijām.