Skeitborda tiesnešu apmācības

24. februārī The Spot centrā Rīgā norisinājās skeitborda tiesnešu apmācības. Apmācību kursu vadīja viens no World Cup Skateboarding organizatoriem Iztoks Sumatiks, kurš sadarbojas arī ar Wolrd Skate, lai radītu pēc iespējas labāku skeitborda tiesāšanas sistēmu vispasaules skeitborda sacensībām.

Apmācībās dalību ņēma vairāki labi zināmi latviešu skeitbordisti, kuriem jau ir bijusi pieredze ar sacensību organizēšanu un tiesāšanu. Starp dalībniekiem bija Latvijas Skeitborda Federācijas pārstāvis Arts Amoliņš, viens no Latvijas skeitborda čempionāta top braucējiem Miks Grantiņš, leģendārais skeitbordists Rūdolfs Henčels un pieredzējis tiesnesis un video veidotājs Toms Bika. Par spīti tam, ka apmācības sākās agrā svētdienas rītā ap plkst. 7:00, bija ieradušies arī viesi no Igaunijas, kuri pirms mēneša jau ar Tartu skeitborda skolu bija viesojušies The Spot centra telpās.Apmācību laikā dalībnieki uzzināja par daudz svarīgām skeitborda tiesāšanas niansēm, lietām kurām vajag pievērst uzmanību un no kā vajadzētu izvairīties, lai nonāktu pie pēc iespējas objektīvāka un precīzāka vērtējuma.

Pēc teorētiskās daļas un neliela pārtraukuma sekoja prakstiskā daļa, kurā dalībniekiem tika rādīti vairāki braucienu video ieraksti no dažādām sacensībām, kuri bija pēc iespējas precīzāk jānotiesā. Šeit bija jāpielieto iepriekš pastāstītā teorija, laika gaitā uzskrātās skeitborda zināšanas, kā arī jākomunicē savā starpā. Pēc praktiskās daļas uzdevumu izpildes apmācību dalībnieki saņēma dalības apliecinājuma sertifikātu.Pats Iztoks par šīm apmācībām izteicās šādi :

I was pleasantly surprised by the cooperation, interest and motivation of all participants on skateboard clinic. Their drive to understand the judging philosophy, eagerness to learn as much as possible and to push things forward is a key to build a proper, skilful base of local judges that play a cruical and important part in development of high level skateboard competitive scene in Latvia.

Paldies Iztok Sumatic, Eināram Lansmanim, Latvijas Skeitborda Federācijai un The Spot centram par šo lielisko iespēju uzlabot Latvijas skeitborda tiesnešu prasmes.