VANS Latvijas skeitborda līgas 2018. gada sezonas 4. posms

Sestdien, 18. augustā, Miera dārza betona skeitparkā norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas (VLSL) 2018. gada ceturtais un noslēdzošais posms. Latvijas labākie braucēji, dažādās grupās, sacentās par uzvaru gan pašā sacensību posmā, gan sezonas kopvērtējumā.
Atšķirīgi no iepriekšējā gada, kur VLSL sezona noslēdzās ar trešo posmu Cēsīs, šogad sacensību sērija bija palikusi garāka un klāt nācis ceturtais posms, tādējādi padarot cīņu par uzvaru vel saspringtāku. Šīs bija pirmās skeitborda sacensības Miera dārza skeitparkā kopš tā uzcelšanas 2015. gadā.

IESĀCĒJU GRUPA
Iesācēju grupai Miera dārza skeitparks izrādījās lieliski piemērots, jo mazais reils un citas nelielās konstrukcijas ļāva jaunajiem braucējiem parādīt arī dažus slide un grind trikus, kurus bija grūtāk izpildīt pimēram Siguldas vai Cēsu posmos.
Kā jau ierasts, iesācējiem tika doti divi braucieni pusotras minūtes garumā. Miera dārza skeitparka garenais izkārtojums lika pārdomāt un pareizi izvēlēties savu brauciena sākuma un beigu punktus, lai varētu izmantot pēc iespējas vairāk konstrukcijas.

Pēc aizvadītajiem braucieniem izteiktu uzvarētāju uzreiz pateikt nevarēja un tiesnešu rokās bija apkopot savus vērtējumus, lai noteiktu ceturtā posma uzvarētāju. Sezonas līderi – Uvis Cinītis un Kristers Kraupša saglabāja savas, nu jau ierastās, pedestāla pozīcijas un izcīnija attiecīgi pirmo un otro vietu, kamēr Ņikitas daudzie grind triki viņa braucienā palīdzēja viņam ierindoties trešajā vietā.



MEITEŅU GRUPA
Meiteņu grupā šoreiz piedalījās divas dalībnieces – Ingūna Skujiņa un Denīze Orlovska, kurai šīs bija pirmās sacensības. Abas meitenes nobrauca divus pusotras minūtes garus braucienus un saņēma ovācijas un aplausus no skatītājiem, gan par izkopto braukšanas stilu, gan par izpildītajiem trikiem.
Meiteņu grupā potenciālā uzvarētāja bija manāma pēc pirmajiem braucieniem un bija redzams, ka Ingūna savus trikus bija sagatavojusi un atstrādājusi, tādējādi izpildot tos ar pārliecību ierindojās pirmajā vietā.



AMATIERU GRUPAAmatieru grupā šoreiz bija nedaudz mazāks dalībnieku skaits, kā tas mēdz būt sacensībās Rīgā, bet tas atspēkojās izpildītajos trikos. Pēc VLSL’18 trešā posma Cēsīs, vietējie Cēsu Amatieru grupas pārstāvji bija tikuši pie uzvaras garšas, visi kvalificējoties finālā un bija nolēmuši ierasties un pacīnīties arī sacensībās Rīgā.
Visi trīs dalībnieki no Cēsīm rādīja Amatieru grupai cienīgu sniegumu, par spīti tam, ka skeitparkā pirms sacensībām bija skeitojuši maz reizes un lika dalībniekiem no Rīgas pasvīst. Triki tika izpildīti uz visām parka konstrukcijām gan labā ātrumā, ar stilu, gan lielu amplitūdu.
Noslēdzoties Amatieru grupas braucieniem, bija skaidrs, ka uz pedestāla būs kāds no Cēsu pārstāvjiem, bet pēc tiesnešu vērtējuma izrādījās, ka visi trīs braucēji no Cēsīm ierindojās top 3. Pirmo vietu šoreiz izcīnija Edijs Plūme, kurš izpildīja ļoti labu braucienu savienojot daudz dažādus triku elementus. Otrais palika Artis Strazdiņš un trešajā vietā ierindojās iepriekšējā posma uzvarētājs Dāvis Daukšts.
Noslēdzoties Amatieru grupas braucieniem, bija skaidrs, ka uz pedestāla būs kāds no Cēsu pārstāvjiem, bet pēc tiesnešu vērtējuma izrādījās, ka visi trīs braucēji no Cēsīm ierindojās top 3. Pirmo vietu šoreiz izcīnija Edijs Plūme, kurš izpildīja ļoti labu braucienu savienojot daudz dažādus triku elementus. Otrais palika Artis Strazdiņš un trešajā vietā ierindojās iepriekšējā posma uzvarētājs Dāvis Daukšts.



PRO grupā dalību ņēma 12 braucēji un katram tika doti divi vienas minūtes gari braucieni lai parādītu savas prasmes un kvalificētos nozīmīgajā VLSL’18 4. posma finālā. Pēc kvalifikācijas braucieniem bija skaidri pieci finālisti, kuru starpā bija arī sezonas favorīti, tā pat arī daži no ierastajiem top braucējiem šoreiz palika aiz strīpas.
Fināla braucieni PRO grupai bija iespaidīgi un katrs no finālistiem centās parādīt savus trakākos un sarežģītākos trikus. Kā arī pēc katra brauciena gan dalībnieks, gan skatītāji pieprasīja vel kādu papildus mēģinājumu brauciena noslēdzošajam trikam, jo tika mēģinātas Miera dārza skeitparkā vel neredzētas lietas.
Kad PRO grupas finālā bija atlicis pats pēdējais minūtes brauciens, debesis strauji satumsa un sākās pamatīgs lietus, kas lika visiem patverties zem kokiem vai Latvijas Skeitborda federācijas teltī, kur nācās sagaidīt kad nepatīkamie laikapstākļi pierimstas.
Lietus deva arī laiku tiesnešiem mierīgi apkopot PRO grupas rezultātus un noteikt uzvarētāju. Pirmo vietu ar ļoti spēcīgu braucienu šoreiz izcīnija leģendārais latviešu skeitbordists Kārlis Bogustovs aiz sevis atstājot savu komandas biedru Artūru Bogdanoviču. Trešajā vietā ierindojās Saldus pārstāvis Kaspars Polis.



Liels paldies visiem atbalstītājiem un organizatoriem: Latvijas Skeitborda Federācija, Vans, Boards.lv, Rīgas Skeitborda skola, Skeits.lv
Paldies fotogrāfei Laurai Sokolovskai, video meistaram Ed Gaba un pasākuma veidotājam un vadītājam Artam Amoliņam!

Video apskatāms šeit: https://www.youtube.com/watch?v=6sOixoPt3s0