Pirmās dienas rezultāti “World Champions Super Final 2018”, Zviedrijā

Ar interesantiem rezultātiem noslēgusies pirmā diena Zviedrijā, Linkopingā notiekošajās sacensībās “World Champions Super Final 2018”, kuras norisinās no 22.-23.augustam.

Sacensībās uzaicināti piedalīties 10 pasaules labākie skeitborda slalomisti profesionāļu grupā. 
Augstākās raudzes medaļas milzu-speciālajā slalomā vīriešu grupā izdevies izcīnīt diviem latviešiem. Jānis Kuzmins spraigā cīņā jau no pusfināliem izcīnījis zelta medaļu, savukārt Gustavam Gailītim izdevies izcīnīt sudraba medaļu.
Jānis Kuzmins saka: “Pilnīgi neparedzamā kvalifikācija deva iespēju pacīnīties dažiem vājākiem sportistiem un dažus favorītus saveda kopā jau uzreiz starp labākajiem 16, un pēc tam jau spraiga cīņa par ceturdaļfinālu. Man sākās fināls uzreiz pēc kvalifikācijas ar Vikingu Hadestrandu, tad otrs fināls ar reāli ātrāko kvalifikācijā – Kristoferu Dupontu, tad pusfināls un fināls pret Miku Hadestrandu un Gustavu Gailīti drusku vieglāki, bet spēki ar bija galā, jo pirms tam visu laiku uz maksimumu“.


Tas, ka finālos var notikt dažādi, pierādīja arī tas, ka ceturtdaļfinālā, tiekoties Gustavam Gailītim ar Mišelu Dupontu, kurš kvalificējās ar otro labāko laiku, 
Gustavam Gailītim paveicās, jo M.Duponts pirmājā braucienā startēja pārāk ātri un saņēma diskvalifikāciju, kas deva sekundes priekšroku, ko G.Gailītis arī izmantoja un iekļuva pusfinālā. Pusfinālā pieveicot Krievijas pārstāvi Antonu Ņikuļinu, finālā tikās ar J.Kuzminu. Rezultātā pirmajā dienā pjedestāla augstākās vietas Latvijas skeitborda slalomistiem.

Olainietim Artūram Liskovam cīņu par medaļām liedza pēkšņās veselības problēmas. Lai arī sportists saņēmās un kāpa uz starta estakādes, izcīnīt augstus rezultātus neizdevās.

Savukārt dāmu grupā, savu iegūto pasaules čempiones titulu apliecināja liepājniece Mare Ērika Belta, atkal pārspējot amerikānieti Līnu Krāmeri, izcīnot zelta medaļu.

Arī šodien gaidāmas interesanta sacensība līnijslalomā, jo tādiem TOP braucējiem, kā amerikānim Džo Maklarenam un zviedram Vikingam Hadestrandam, jārevanšējas un jācīnās par medaļām vismaz šajā disciplīnā.

Results from the dual GS/Hybrid racing (top 10):

1. Janis Kuzmins, LAT
2. Gustavs Gailitis, LAT
3. Mikael Hadestrand, SWE
4. Anton Nikulin, RUS
5. Christopher Dupont, FRA
6. Michel Dupont, FRA
7. Lukas Knobloch, GER
8. Arturs Liskovs, LAT
9. Joe McLaren, USA
10. Christoph Baumann, GER

Women


1. Mare Erika Belta, LAT
2. Lynn Kramer, USA
3. Therese Redman, SWE