Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas Čempionāta’21 atskats

Šī gada 11. decembrī Rīgā, The Spot centra skeitparkā norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas Čempionāts’21.

Paldies IZI KITCHEN par čipsiem

Lai gan The Spot centrs pastāv jau vairākus gadus, šīs bija pirmās līgas sacensības šinī skeitparkā. Sacensības notika tikai konstrukciju zonā, jo pārbīdāmo elementu zonas pievienošana būtu stipri apgrūtinājusi braucienu plūsmu un to adekvātu vērtēšanu.

Saistībā ar patreiz spēkā esošajiem noteikumiem COVID-19 ierobežošanai, sacensībās varēja piedalīties tikai braucēji no 12 gadu vecuma, attiecīgi iesācēju grupa šoreiz tika izņemta no sacensību programmas un amatieru grupā startēja dalībnieki vecumā no 12 līdz 17 gadiem.

Amatieri arī bija pirmie, kuri atklāja sacensības. Šoreiz šinī grupā startēja 16 dalībnieki no visas Latvijas. Sacensības noritēja pēc ierastā formāta, kvalifikācijā dodot katram dalībniekam divus braucienus, lai kvalificētos finālam un divus fināla braucienus. Abos gadījumos tika vērtēts labākais brauciens.

Kvalifikācijas braucienos iezīmējās grupas līderi un Ernests Grobiņš uzstādīja latiņu, ko pārējiem vajadzēja censties pārspēt, savā braucienā iekļaujot visu parku, flip trikus un reilus.

Finālā vairākiem dalībniekiem neizdevās atkārtot tik labu sniegumu kā kvalifikācijā, bet top piecinieks nobrauca ļoti līdzīgi un uzvarētājs nebija skaidrs līdz pat pēdējam fināla braucienam. Tomēr, kā jau teju visās iepriekšējās VLSL sacensībās, arī šoreiz Amatieru grupā uzvaru izcīnīja Valters Lūriņš, aiz sevis atstājot top kvalifikācijas braucēju Ernestu Grobiņu un Juri Šantaru.

Nākamās skeitparku ieņēma Meiteņu grupas dalībnieces, kuras arī šoreiz, diemžēl, bija tikai 3. Cerēsim ka 2022, dalībnieču skaits šinī grupā sāks pieaugt. Līdzīgi kā vairākās citās VLSL sacensībās, ņemot vērā dalībnieču skaitu, tika veiktas izmaiņas sacensību formātā un 2 braucienu vietā norisinājās kopējais 7 minūšu brauciens jeb Jam session.

Piedalīties bija ieradusies Emīlija Stoka, Robina Zvirgzdiņa un Linda Lindenberga. Emīlija savu sacensību pieredzi ir labi uzkrājusi VLSL posmos, kamēr Robinai un Lindai šīs bija pirmās sacensības. Tas nedaudz arī atspoguļojās rezultātos un Emīlija izcīnija pirmo vietu. Jāpiemin, ka Linda Lindenberga arī filmēja lielu daļu no sacensībām un viņas veidotais video arī būs redzems zemāk.

Kā jau ierasts, sacensības noslēdza Pro-Open grupa. Šoreiz cīnīties par uzvaru, naudas balvām no Latvijas Skeitborda federācijas un labumiem no sacensību sponsoriem bija ieradušies 10 dalībnieki. Sacensības noritēja pēc ierastā formāta ar diviem braucieniem kvalifikācijā un finālā.

Kvalifikācija noritēja bez lieliem pārsteigumiem un braucēji, kurus esam pieraduši redzēt finālos, tur arī nokļuva. Līdzīgi kā citos VLSL posmos, arī šoreiz finālā cīņa bija starp abu Latvijas skeitborda veikalu komandas braucējiem. Niklāvs, Rudolfs, Maksims un Mārtiņš pārstāvēja Clockwise Skateshop, kamēr Artūrs reprezentēja pasākuma atbalstītājus Boards.lv

Arī Pro-Open grupā, fināla braucieni ne visiem izdevās tik labi, vai labāki par kvalifikācijas braucieniem un uzvara izšķīrās starp Niklāvu Vētru un Artūru Bogdanoviču. Abu dalībnieku sniegums finālā bija ļoti labs un savstarpēji atšķirīgais braukšanas stils tiesnešiem lika pamatīgi palauzīt galvu, lai noteiktu uzvarētāju. Galu galā, pirmo vietu izcīnīja Artūrs Bogdanovičs, aiz sevis atstājot Niklāvu Vētru un Rudolfu Rorbahu.

Tiesneši Toms un Rudolfs
Pirmā palīdzība un pozitīva attiesksme – Liene
Linda aiz kameras
Pasākuma organizators un vadītājs Arts šokā par trikiem Pro-Open grupā

Milzīgs paldies The Spot centram par iespēju uzrīkot šo posmu viņu skeitparkā. Protams, liels paldies Latvijas Skeitborda federācijai, Vans, Boards.lv.

Foto: ŠEIT , fotogrāfs Mārcis Ruiķis

Oficiālais atskats no Ed Gaba puses
Lindas Lindenbergas video atskats

Paldies visiem un tiekamies 2022. gada sacensību posmos!!!