Vans Latvijas Skeitborda līgas 21′ GGFEST posma atskats

2021. gada 24. un 25. jūlijā Ventspils skeitparkā Ghetto Games Festivāla ietvaros norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas 2021. gada sezonas čempionāts.

Līdzīgi kā sacensībās 2019. gadā – VLSL’19 3. posms arī šogad skeitborda sacensības tika sadalītas divas dienās. 24. jūlijā skeitparkā sacensties devās iesācēji, meitenes un amatieri. 25. jūlijā notika Pro-open un trakās “Cash 4 Tricks” sacensības.       

Tiesneši ir gatavi

23. jūlija vakarā bija atvēlēts laiks skeitborda iesildīšanās braucējiem, bet to vairāk izmantoja vietējie Ventspilnieki un sacenību organizatori, kuri jau bija ieradušies dienu ātrāk. Katrā no sacensību dienām dienas grafiks bija ļoti saspringts un arī skeitbordam nācās pasteigties, lai iekļautos programmā un neaizkavētu pārējos sporta veidus.

Uzreiz jauzteic RIGA DIY kolektīvs, kuri ar Ghetto Games un Ventspils atbalstu iepriekšējās nedēļas laikā bija salabojuši lielāko daļu uzbraucienus skeitparkā un pat pārbūvējuši vecās kāpnes par euro-gap.

IESĀCĒJU GRUPA

Iesācēju grupa šoreiz nebija pārstāvēta tik aktīvi kā dažos iepriekšējos posmos, bet atbraukušie 4 dalībnieki atrādīja savas prasmes godam. Tā kā dalībnieku skaits grupā bija neliels, uzreiz notika fināla braucieni, kur katram dalībniekam tika doti divi pusotras minūtes gari braucieni, lai parādītu savas prasmes. Šoreiz pārliecinoši uzvarēja 11 gadus jaunais Rīgas Skeitborda skolas audzēknis Jēkabs Zāle! Otro vietu izcīnija Liepājas pārstāvis Ernests Leja un trešo Rīdzinieks Olivers Švāns!

Iesācēju grupas uzvarētājs Jēkabs
Iesācēju grupas TOP 3

MEITEŅU GRUPA

Līdzīgi kā 2019. gadā, arī šogad meiteņu grupā sacensties par uzvaru bija ieradušās trīs dalībnieces, attiecīgi jau uzreiz nodrošinot sev vietu top 3! 
Lai padarītu sacensības interesantākas un dotu meitenēm vairāk iespēju izpausties, tiesneši kopā ar vadītāju nolēma šai grupai dot 7 minūtes “Jam” formātā. Attiecīgi visas dalībnieces devās skeitparkā reizē un 7 minūšu laikā centās uztaisīt pēc iespējas vairāk un sarežģītākus trikus.

feeble to fakie no Emīlijas
Laura ar rock to fakie

Arī šeit ātri vien iezīmējās līdere – Emīlija, kura jau vairākas reizes ir uzvarējusi VLSL posmus. Sīvāka cīņa notika par otro vietu starp Karlīnu un Lauru, kuras abas nosēdināja vairākus trikus uz rampām un flatā, bet nevarēja līdz galam uztaisīt iecerētos noslēdzošos trikus. Beigās ar pārliecinošu pārsvaru uzvaru ieguva Emīlija Stoka, otro vieta knapi apsteidzot sāncensi ieguva Laura Birša un trešo vietu šoreiz izcīnija Karlīna Arente.

Meiteņu grupas TOP 3

AMATIERU GRUPA

Par patīkamu pārsteigumu Amatieru grupā šoreiz dalībnieku daudzums bija pieaudzis no 12 dalībniekiem 2019. gadā uz 17 dalībniekiem šogad. Prieks bija redzēt arī vairākus vietējos, jaunos Ventspils pārstāvjus šinī grupā. Ņemot vērā dalībnieku skaitu, šeit bez variantiem bija strikti jāpieturās pie formāta – divi vienas minūtes kvalifikācijas braucieni un divi braucieni finālā.

Dalībnieki tika sadalīti 3 grupās jeb “heats” un starp katru grupu bija neliela iesildīšanās pauze nākamai grupai, lai braucēji būtu gatavi parādīt savu labāko sniegumu. Šeit sāncensība jau bija stipri sīvaka un konkrētu līderi pēc kvalifikācijas braucējiem noteikt nevarēja. Vietējie Ventpils braucēji labi pārzināja savu māju parku un kāto optimāli izmantot, Juris Šantars šokēja visus ar lieliem lidojumiem un rīdzinieki parādīja savas tehniskās spējas.

Early grab 360 no Jura izpildījumā
Bonless front D
bs Boardslide

Finālā iekļuva 8 dalībnieki, bet diemžēl Kristiāns Jeļinskis gatavojoties fināliem satraumējās un nespēja veikt savus fināla braucienus. Starp 8 finālistiem 4 no tiem bija vietējie Ventspils pārstāvji, kas ļoti uzmundrināja arī skatītāju tribīnes! Finālā tika doti divi minūtes gari braucieni un šiet jau iezīmējās sacensību pieredze un izturība. Daži no braucējiem nespēja vairs salikt kopā savus braucienus tā, kā to izdarīja kvalifikācijā. Visbeidzot uzvaru amatieru grupā izcīnīja 17 gadus vecais Valters Lūriņš no Rīgas, otrajā un trešajā vietā aiz sevis atstājot ventspilniekus Raulu Ernestovski un Emīlu Salnāju.

Amatieru TOP 3

PRO GRUPA

Pro grupas sacensības norisinājās Ghetto Games 2021 festivāla noslēdzošajā dienā kā priekšpēdējais sporta veids skeitparkā. Šoreiz dalību sacensībās bija ieradušies ņemt 20 dalībnieki, starp kuriem bija arī viesis no Vācijas.
Braucējiem tika dots ap 20 līdz 30 minūšu ilgs iesildīšanāš laiks, lai sagatavotu savus braucienus. Pro-open grupā braucējiem tika dots viens divas minūtes garš kvalifikācijas brauciens divatā un 2 individuālie fināla braucieni vienas minūtes garumā.

Max fs board
Niklāvs Ollie
Uģis blunt to fakie

Sākot jau ar otro dalībnieku grupu iezīmējās līmenis un braucieni, kādi būs nepieciešami, lai iekļutu finālā, kad savus pirmos braucienus bija veikuši tādi zināmi vārdi kā Artūrs Bogdanovičs, Miks Grantiņš un viesis Chuan Shmitt. Un līmenis tikai auga uz kvalifikācijas beigām, kad savus braucienus atrādīja Fricis Štrauss, Rudolfs Rorbahs un Niklāvs Vētra.
Bija arī vairāki dalībnieki, kuri šķiet mazāk uztraucās par dalību sacensībās un vairāk gaidīja “Cash 4 Tricks” daļu.

Ņemot vērā dalībnieku daudzumu un tuvos rezultātus, tiesnieši vienojās, ka finālā piedalīsies 9 dalībnieki. Varēja redzēt, ka sacensību pieredze ievērojami spēlēja savu lomu, ņemot vērā, ka liela daļa finālistu bija jau uzvarējuši kādu VLSL posmu un vidējais finālistu vecums bija ap 27 gadiem. Diemžēl ne visiem izdevās nobraukt ieplānoto braucienu un pieredzējuši skeitbordisti kā Maksims Feofilovs, Kārlis Bogustovs un viesis no Vācijas Chuan Shmitt nenosēdināja lielu daļu no trikiem savos braucienos.

Chuan ar Benny
Fricis fs flip

Cīņa starp 5 labākajiem dienas braucējiem bija sīva un galējais vērtējums to labi atspoguļoja. Pateicoties teju perfekti izpildītam pirmajam fināla braucienam uzvaru VLSL’21 GGFEST posmā izcīnija Fricis Štrauss! Otrais ierindojās Rudolfs Rorbahs un trešais Niklāvs Vētra. Šoreiz Clockwise Skateshop komandas braucējiem izdevās izcīnīt visas trīss godalgotās vietas.

Bet ar to vēl nekas nebija beidzies, jo bija laiks ”Cash 4 Tricks” sacensībām, kur visiem PRO-Open un Amatieru grupas dalībniekiem bija iespēja sacensties par 400 Eiro! Braucējiem konkrētajā zonā bija jānosēdina pēc iespējas sarežģītāks triks, par ko viņi tika atalgoti ar naudas balvu no 5 līzd pat 30 eiro, plus labākais braucējs saņēma vēl papildus 100 eiro!!

Pirmajā zonā lielisku sniegumu parādīja Artūrs Bogdanovičs, Chuan Shmitt un Kārlis Bogustovs, katrs saņemot ap 3 banknotēm. Triki bija dažādi no super tehniski sarežģītiem flip-stall kombo, līdz fliptrikiem no rampas platformas līdz zemei vai graindiem lejā pa double kink rail.

feeblie to fakie

Nollie bs bigspin no Chuan

Kārlis boneless 180

Otrajā zonā braucējiem gāja nedaudz grūtāk, jo bija jāiebraukā parka lielākās konstrukcijas, bet arī šeit neiztrūka ievērojamu triku. Īpaši jauzteic Rūdolfa Rorbaha 360flip pāri lielajam galdam un Chuan Shmitt Kickflip fs Boardslide lejā pa reilu.

Pop Showit augšā no Artūra

Maksims ar kickflip

Chuan ar kickflip fs boardslide

Uzreiz pēc “Cash 4 Tricks” šova norisinājās apbalvošana, kur jāpiemin, ka braucējie ieguva līdz šim Vans Latvijas Skeitborda līgā lielākās naudas balvas! Ārpus top 3 pie Best Trick balvas tika Uģis Ķepulis un 100 Eiro par labāko sniegumu izcīnija vācietis Chuan Shmitt!

TOP 3 un labākais Cash 4 Tricks braucējs

Rūdolfs Rorbahs, Fricis Štrauss, Niklāvs Vētra

TOP 3 un labākā trika ieguvējis Uģis Ķepulis

Liels, liels paldies visiem atbalstītājiem un organizatoriem – Ghetto Games, Ventspils pilsēta, Latvijas Skeitborda federācija, VANS, Boards.lv, Rīgas Skeitborda skola, Maxima, Centrano, RIGA DIY un visiem, kuri palīdzēja veidot šo jaudīgo pasākumu!

Foto no 24. jūlija ŠEIT

Foto no 25. jūlija ŠEIT

Fotogrāfe: Justīne Zonne

Pasākuma organizators/ vadītājs: Arts Amoliņš

Tiekamies nākamajās sacensībās!

Pilnais video atskats no Ed Gaba