VANS Latvijas skeitborda LĪGAS’19 3. posma atskats

2019. gada 12. un 13. jūlijā Ventspils skeitparkā Ghetto Games Festivāla ietvaros norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas sezonas 3. posms.

Pirmo reizi VLSL vēsturē sacensības tika sadalītas divās dienās, jo Ghetto Games ietvaros skeitparks abās dienās bija jāsadala starp visiem skeitparka sporta veidiem. 12. jūlijā norisinājās iesācēju, meiteņu un amatieru grupas sacensības un 13. jūlijā notika Pro grupas sacensības, kurām sekoja Cash for Tricks – Latvijā vēl nebijuša veida sacensību formāts.

12. jūlijs iesākās ļoti pozitīvi, viss notika tieši pēc plānotā laika grafika un skeitbordistiem bija gana daudz laika iesildīties. Salīdzinoši ar iepriekšējiem diviem posmiem, arī laikapstākļi bija pateicīgi un nebija pārāk karsts, kas atļāva braucējiem ilgāk saglabāt savu enerģiju un parādīt labu sniegumu.

IESĀCĒJU GRUPA

Iesācēju grupa šoreiz nebija tik plaši pārstāvēta kā iepriekšējos posmos, bet ieradušies biji vieni no labākajiem sezonas šīs grupas braucējiem. Tā kā dalībnieku skaits nesasniedza 10, tad uzreiz norisinājās fināls, kur katram braucējiem tika doti divi 1:15 min braucieni un noslēdzošais triks brauciena beigās. Vairāki no braucējiem Ventspils skeitparkā brauca pirmo reizi, un dažas no lielajām konstrukcijām dalībniekus nedaudz pārsteidza.

Pēc aizvadītajiem braucieniem īsti uzvarētāju vel nevarēja pateikt, jo katrs braucējs bija izpildījis vairākus labus trikus. Bija redzams ka vietējais censonis no Ventspils savu māju skeitparku pārzina labāk par viesiem no Rīgas. Tas arī nospēlēju izšķirošu lomu un ventspilnieks Kristiāns izcīnija savu pirmo VLSL uzvaru, aiz sevis atstājot otrā posma iesācēju grupas uzvarētāju Oto Kopci. Trešajā vietā ierindojās Rīgas Skeitborda skolas audzēknis Matīss Grodskis. Šoreiz apbalvošana visiem ektrēmajiem sporta veidiem norisinājās katras dienas beigās uz lielās skatuves pilsētas laukumā, kas jaunajiem braucējiem bija patīkams pārsteigums.

MEITEŅU GRUPA

Meiteņu grupā sacensties par uzvaru bija ieradušās trīs dalībnieces, kurām tad savā starpā bija jāsacenšās par top 3 vietu sadalījumu. Ņemot vērā nelielo dalībnieču skaitu un Ventspils skeitparka lielos apmērus, brauciena garums bija 1:30 min un brauciena beigās tika doti vairāki mēģinājumi vienam labākajam trikam.

Prasmju sadalījums starp meiteņu grupas braucējām šoreiz bija diezgan atšķirīgs, bet katra no dalībniecēm parādīja savām spējām attiecīgi labu sniegumu. Trešo vietu izcīnija jaunā censone no Cēsīm Ingrīda, otro vietu ieguva ventspilniece Naomia. Pirmo vietu ar lielisku braucienu un turpinot savu uzvaras sēriju izcīnija Emīlija!

AMATIERU GRUPA

Kad bija pienācis amatieru grupas iesildīšanās laiks, skeitparks jau bija kļuvis stipri pilnāks, tā pat kā skatītāju tribīnes. Amatieru grupā šoreiz sacensties par balvām un kopvērtējuma punktiem bija ieradušies 12 dalībnieki, no kuriem puse, patīkamā kārtā bija vietējie Ventspils skeitbordisti.

Ņemot vērā to, ka braucēju daudzums pārsneidza desmit, un tādējādi notika gan kvalifikācija, gan fināls, tad katram braucējam tika doti divi 1 minūtes gari braucieni, lai parādītu savu labāko sniegumu. Arī šeit bija redzams, ka vietējie braucēji savā parkā jutās ērti un bija pārdomājuši un atsrādājuši savus trikus.

Pēc kalifiklācijas braucieniem un neilgas tiesnešu apspriedes tika paziņoti finālisti, no kuriem 4 bija ventspilnieki. Finālā tika saglabāts ierastais divi braucienu formāts un šeit jau vairāki braucēji parādīja patiesi labus trikus.

Pēc saspringtiem fināla braucieniem un iespaidīgiem pēdējiem trikiem, iezīmējās amatieru grupas top 3. Parādot labu sniegumu savā parkā, trešo vietu ieguva ventspilnieks Kārlis Purvens. Otro vietu ieguva viens no sezonas favorītiem Valters Lūriņš un turpinot savu uzvaras gājienu pēc Jelgavas posma, pirmo vietu izcīnija cēsinieks Artis Strazdiņš, kurš kārtējo reizi nodemonstrēja savu augsto flip triku precizitāti.

PRO GRUPA

Pro grupas sacensības šoreiz norisinājās jau nākamajā dienā pēc amatieriem, kas deva iespēju vairākiem no braucējiem, kuri bija ieradušies piektdienā jau iebraukāt skeitparku un izdomāt savus sacensību braucienus. Uz šīm sacensībām sadarbībā ar Ghetto Games Festival bija ieradušies arī četri braucēji no Zviedrijas, kuri uztaisīja Ventspilī līdz šim vel neredzētus trikus.

Arī Pro grupā kā ierasts norisinājās kvalifikācijas braucieni un fināls, kur katram dalībniekam bija divi vienas minūtes braucieni un pēc otrā brauciena iespēja veikt vēl vienu labu triku. No latviešu skeitbordistiem bija ieradušies daudzi VLSL uzvarētāji un labākie Boards.lv un Clockwise Skateshop komandu pārstāvji.

Jau kvalifikācijas braucienos tika veikti ļoti labi triki gan tehniski, gan ar lielu apmlitūdu. Sevi finālam pieteica arī divi no Zviedru braucējiem, kuri parka rampas iebraukāja stipri savādāk kā vietējie skeitbordisti. Finālā iekļuva seši braucēji no kuriem ikvienam bija liela iespēja izcīnīt uzvaru.

Fināla braucienu sniegums bija patiesi augstā līmenī un katrs finālists uztaisīja ko patiesi labu. Kā jau Pro grupā tas ir ierasts arī rezultāti bija ļoti tuvi, tomēr pateicoties milzīgajam triku daudzumam savā braucienā, trešo vietu ieguva Artūrs Bogdanovičs. Otro vietu šoreiz ieguva Jelgavas posma uzvarētājs Kārlis Bogustovs. Tomēr neviens nespēja apsteigt viesi no Zviedrijas Gabrielu Eliassenu, kurš pārsteidz visus ar savu plašo triku klāstu, unikālo stilu, kā arī izpildīja fs 180 lēcienu ārā no skeitparka.

Tomēr šoreiz ar Pro grupas fināla braucieniem vēl viss nebeidzās. Pateicoties Ghetto Games Festival atbalstam, norisinājās Cash for Tricks sacensības, kurās dalību varēja ņemt ikviens skeitbordists. Sacensību formāts bija vienkārš – uztaisi ļoti labu triku uz kādas no noteiktajām konstrukcijām un uzreiz par to saņem 5,10 vai 20 eiro.

Skeitparks tika sadalīts divās zonās un katrā zonā braucējiem bija 15 minūtes izpausties. Tā kā visiem bija iespēja savus labākos trikus mēģināt vairākas reizes, tad izpildīto triku sarežģītība bija ļoti augsta un skatītājiem tas bija īsts šovs.

Šāds sacensību formāts patika arī pašiem braucējiem un ceram to kādu reizi vēl atkārtot. Kopējā summa, kas tika izdalīta par lieliskiem trikiem sasniedza 300 eiro. Līdzīgi kā iepriekšējā dienā, arī sestdienā, apbalvošana notika vakarā uz lielās skatuves. Speciālu balvu kā labākais festivāla skeitbordists saņēma Rūdolfs Rorbahs un ieguva 100 eiro.

Milzīgs paldies sacensību organizatoriem – Latvijas Skeitborda federācija un Ghetto Games. Kā arī liels paldies atbalstītājiem – Vans, Boards.lv, Rīgas Skeitborda skola, kā arī īpašajiem šī posma atbalstītājiem Akurat Racks, kuri sagatavoja speciālus dēļu sienas turētājus amatieru un Pro grupas uzvarētājiem.

Bildes meklē ŠEIT (foto autors – Kaspars Alksnis)

Video atskats: