VANS LATVIJAS SKEITBORDA LĪGA 19 trešais posms Ventspilī

Šogad Ghetto Games Festival ietvaros Ventspils skeitparkā,divu dienu garumā 12. un 13. jūlijā, norisināsies noslēdzošais no “VANS Latvijas Skeitborda līgas” 2019. gada sezonas posmiem.

Pēc lieliski aizvadītiem diviem VLSL’19 posmiem ir laiks iespaidīgam trešajam posmam, kas arī noslēgs Latvijas posmu sēriju pirms gaidītā Baltijas fināla. Šogad trešais posms būs īpašs, jo norisināsies lielā Ghetto Games festivāla ietvaros divu dienu garumā. Piektdienā, 12. jūlijā, sacentīsies iesācēji, amatieri un meitenes, bet sestdienā par uzvaru cīnīsies Pro grupa. Papildus ierastajam formātam, pēc Pro grupas fināla norisinās.ies “Cash for Tricks” formāta sacensības un skeitborda šovs. Šeit braucējiem būs iespēja par labākajiem trikiem nopelnīt naudu no Ghetto Games sarūpētā 400 eiro balvu fonda!

Šogad uz šīm sacensībām ieradīsies arī profesionāli skeitbordisti no Zviedrijas – Gabriel Gribing Eliassen, Anders Löwbeer un vairāki citi. Sagaidāmi arī viesi no Lietuvas un Igaunijas. Šāds braucēju kopums Pro grupā noteikti pacels līmeni un skatītājiem būs iespēja vērot augstas klases skeitbordu un iespaidīgus trikus!

SACENSĪBU NOLIKUMS

Sacensību laiks un vieta

2019.gada 12. jūlijā plkst. 13:00 Ventspils skeitparkā notiks VLSL’19 3. posma sacensības Iesācēju, Amatieru un Meiteņu grupā. 2019.gada 13. jūlijā plkst. 15:00 notiks sacensības Pro grupā un ”Cash for Tricks” sacensības.

Sacensību vadība

Sacensības organizē Latvijas Skeitborda Federācija. Sacensības tiesā LSF apstiprināta tiesnešu kolēģija.

Sacensību dalībnieki

 Latvijas  Skeitborda Līgā var piedalīties skeitbordisti, kas vecāki par 6 gadiem neatkarīgi no to dzimuma. Sacensības notiek skeitborda frīstaila disciplīnā – atsevišķi zēniem un meitenēm.

Braucēju grupas

Iesācēju grupā var piedalīties braucēji vecumā līdz 13 (iekaitot) gadiem;

Amatieru grupā var piedalīties braucēji vecumā no 13 līdz 17 (ieskaitot) gadiem;

PRO var piedalīties jebkurš skeitbordists, kurš uzskata, ka viņa braukšanas prasmes un līmenis ir atbilstošs, lai piedalītos šajā grupā;

Meiteņu grupā – nav vecuma ierobežojuma- visas braucējas startē vienā grupā;

”Cash for Tricks” var piedalīties Pro grupas braucēji, kā arī organizatoru atzīti dalībnieki no citām grupām

Reģistrācija

Dalībnieku reģistrācija VLSL19’ 3. posma sacensībām 12. jūlijā notiks sacensību dienā pie skeitparka no plkst. 11:00.  Pro grupas dalībnieki varēs reģistrēties gan 12. gan 13 jūlijā līdz sacensību sākumam.

Dalības maksa

Dalības LSL19’ sezonas 3. posma sacensībās Ghetto Games Festivālā Ventspils skeitparkā ir 5 (pieci) EUR.

Sacensību formāts

Sacensības notiek saskaņā ar ISF (Starptautiskā Skeitborda federācijas) noteikumiem.

Sacensību formāts: 2  individuālie kvalifikācijas braucieni- katrs 1 min garš. Tiek ņemts vērā labākais rezultāts, pēc  kurā notiek braucēju atlase un braucēju kārtas secības noteikšana finālbraucieniem.

Pēc kvalifikācijas braucieniem finālos tiek 10 labākie braucēji, kas kvalifikācijā uzrādījuši augstāko rezultātu, ja braucēju skaits kādā no grupām nesaniedz 15 dalībniekus, organizatori var mainīt fināla dalībnieku skaitu vai arī atcelt grupas fināla braucienus un sniegumu vērtēt pēc aizvadītajiem kvalifikācijas braucieniem.

Katram dalībniekam ir divi finālbraucieni, ieskaita labāko rezultātu. Fināla brauciena garums ir 1 min.

Tiesāšanas kritēriji

Sacensību braucienos tiek vērtēta triku izpildes sarežģītība, dažādība, stils, parka izmantošana un ātrums. Sacensības vērtē 3 tiesneši, kuri katru braucienu novērtē 100 baļļu sistēmā, ņemot vērā visus iepriekš minētos kritērijus.

Apbalvošana

Apbalvoti tiek pirmo trīs vietu ieguvēji katrā grupā: Iesācēji, Meitenes, Amatieri un PRO.

PRO grupas braucēji papildus trofejām un balvām no LSL atbalstītājiem saņems naudas balvas:

1. vieta – 100 EUR

 2.vieta – 75 EUR

 3.vieta – 50 EUR

“Cash for Tricks” disciplīnā braucēji tiks apbalvoti pēc trika izpildes ar naudas summu no 5 līdz 20 eiro. Pēc tiesnešu vērtējuma, viens labākais braucējs saņems papildus 100 eiro balvu.

Atbildība

Par savu veselības stāvokli un pasākuma laikā gūtajiem savainojumiem atbildību uzņemas katrs, sacensību dalībnieks, to apliecinot ar savu parakstu reģistrācijas ietvaros, kā arī piedaloties pasākumā. Organizatori iesaka lietot visu  aizsarginventāru.

Drošība

Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, aizsargķivere jālieto obligāti, vai pie reģistrācijas nepieciešama speciāla vecāku vai pilngadīga aizbildņa atļauja, kas apliecina, ka sacensību dalībnieks var nelietot aizsargķiveri. Pretējā gadījumā braucējs var tikt diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontrole

Ja sacensību dalībnieks būs alkohola vai narkotisko vielu reibumā, viņš tiks diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontroli veic Sporta medicīnas valsts aģentūras pilnvarotie dopinga kontrolieri.

Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.

Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām.

Antidopinga noteikumu pārkāpuma gadījumā attiecīgā sporta veida federācija izskata pārkāpuma apstākļus un pieņem lēmumu par sankcijām.

Dalībniekiem obligāti jāizdrukā un jāaizpilda dalībnieka dalības apliecinājums (nepilngadīgiem dalībniekiem aizpilda vecāki) APLIECINĀJUMU VAR ATRAST ŠEIT!