Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18 3. Posma atskats un rezultāti

21. jūlijā, Cēsu skeitparkā, pilsētas svētku un ikgadējo “Cēsu DYNAMI:T JAM” ietvaros norisinājās “Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18” (VLSL) 3. sacensību posms skeitborda frīstailā. Sacensības pūlcēja vienuviet daudzus no Latvijas labākajiem skeitbordistiem, kā arī viesus no Igaunijas. Par godalgotajām vietām dažādās vecuma grupās cīnijās ap trīsdesmit braucējiem.

Šīs sacensības bija trešais no četriem šī gada VLSL posmiem, kā arī . Sacensībās iegūtie reitinga punkti veidos Vans Latvijas Skeitborda līgas kopvērtējumu.

Sacensības sāka jaunākie braucēji, jeb iesācēju grupa, kurā varēja piedalīties ikviens braucējs vecumā līdz 13 gadiem, ieskaitot. Kopā iesācēju grupā piedalījās seši dalībnieki, no kuriem pieci pārstāvēja Rīgas Skeitborda skolu un viesis no Igaunijas, desmitgadīgais Nikita Maier no Tartu, kurš pārstāvēja “Tartu Skate School”. Katram no dalībniekiem tika doti divi pusotras minūtes gari braucieni, lai parādītu savas spējas Cēsu skeitparkā. Šoreiz pašmāju jaunajiem censoņiem nācās piekāpties jaunajam Nikitam, kurš izcīnija pirmo vietu,

Iesācējiem sekoja meitņu grupa. Šoreiz meiteņu grupa nebija pilnībā pārstāvēta, bet bija ieradušās pašas labākās dalībnieces. Varbūt lielais karstums vai varbūt ilgais ceļš līdz Cēsīm atturēja meiteņu grupas pārstāves no dalības sacensībās, bet tas netraucēja grupas līderēm, Ancei Sakšai un Ingūnai Skujiņai pacīnīties par pirmo vietu. Ingūna izcēlās ar augstu triku sarežģītību savos braucienos un tādējādi apsteidza Anci un ieguva pirmo vietu.

Pēc meiteņu grupas, nākamie parku ieņēma amatieru grupa, kurā varēja piedalīties ikviens, vecumā līdz 17 gadiem, ieskaitot. Amatieru grupa šoreiz bija labi pārstāvēta un dalību tanī ņēma 10 braucēji. Bija prieks redzēt arī vietējos Cēsu pilsētas pārstāvjus, kuri parādīja lielisku sniegumu. Tā kā dalībnieku skaits bija lielāks un sasniedza 10 braucējus, atsaucoties uz sacensību nolikumu, dalībniekiem bija jānobrauc kvalifikācijas braucieni un tad pēc tiesnešu vērtējuma pieci labākie iekļuva finālā. Šoreiz pašmāju Cēsu skeitbordisti sevi parādīja ļoti labi, un visi trīs amatieru grupas braucēji no Cēsīm iekļuva finālā.

Noslēdzošā bija “Pro” grupa. Šoreiz cīnītiespar godalgotajām vietām un naudas balvām no Latvijas Skeitborda Federācijas bija ieradušies desmit pieredzējuši braucēji, tostarp arī divi viesi no Igaunijas. Arī Pro grupas dalībniekiem tika doti divi minūtes gari kvalifikācijas braucieni, lai parādītu savu sniegumu un tiktu finālā. Finālā Pro grupas braucēji rādija patiesi augstu sniegumu un veica Cēsu skeitparkā vel neredzētus trikus. Artūrs Bogdanovičs, kurš ar lieliskiem kvalifikācijas braucieniem devās uz finālu, nobrauca labi, pārlecot pāri milzīgai konstrukcijai, bet beigās nedaudz pietrūka līdz uzvarai un viņš ierindojās trešajā vietā. Otro vietu izcīnija viens no Baltijas zināmākajiem un labākajiem skeitbordistiem Aleksandrs Tubins, kurš savā braucienā parādīja gan tehniski sarežģītus gan amplitūdā lielus trikus. Tomēr neviens nespēja apsteigt Frici Štrausu, kurš finālā bija atradis savu brauciena plūsmu un pilnā ātrumā uzbruka visām skeitparka konstrukcijām. Šī Fricim bija otrā uzvara pēc kārtas, sekojot uzvarai VLSL’18 otrajā posmā Siguldā.

Pēc fināliem norisinājās arī labākā trika sacensības, kurās uzvarēja Saldus pārstāvis Kaspars Polis.

Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18 2.posma rezultāti:

Iesācēju grupa:

  1. Nikita Maier (EST)
  2. Uvis Cinītis
  3. Kristers Kraupša

Meiteņu grupa:

  1. Ingūna Skujiņa
  2. Ance Sakša

Amatieru grupa:

  1. Dāvis Daukšts
  2. Mārtiņš Reitups
  3. Edijs Plūme

Pro grupa:

  1. Fricis Štrauss
  2. Aleksandr Tubin (EST)
  3. Artūrs Bogdanovičs

Sacensības norisinājās sadarbībā ar : Latvijas Skeitborda federācija, VANS, Boards.lv, Rīgas Skeitborda Skola, Skeits.lv, kā arī Cēsu Jauniešu Domei, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Eiropas Savienības programmai “Erasmus+”, SIA “Cēsu alus” un Cēsu pilsētai.