Vans Latvijas Skeitborda līgas’18 2. posma atskats un rezultāti

16. junijā Siguldas Raiņa parka svētku ietvaros norisinājās “Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18” (VLSL) 2. sacensību posms skeitborda frīstailā. Sacensības pūlcēja vienuviet vairākus no Latvijas labākajiem skeitbordistiem. Par godalgotajām vietām dažādās vecuma grupās cīnijās vairāk kā divdesmit.

Šīs sacensības bija otrais no četriem šī gada VLSL posmiem, kā arī . Sacensībās iegūtie reitinga punkti veidos Vans Latvijas Skeitborda līgas kopvērtējumu.

Pirmie sacensībās dalību ņēma jaunākie braucēji, jeb iesācēju grupa, kurā varēja piedalīties ikviens braucējs vecumā līdz 13 gadiem, ieskaitot. Visi iesācēju grupas dalībnieki bija Rīgas  Skeitborda skolas audzēkņi. Šoreiz uz sacensībām bija ieradušies tikai paši labākie iesācēju grupas pārstāvji, kuri vēlējās saviem VLSL 2018. gada sezonas reitinga punktiem pievienot vel pāris, pēc labiem startiem pirmajā posmā Barona ielas skeitparkā Rīgā.

Iesācējiem sekoja meitņu grupa. Šī posma meiteņu grupas favorīte bija Ance Sakša, kura arī to attaisnoja veicot divus lieliskus braucienus sakombinējot gan flip gan stall trikus un pārliecinoši iegustot pirmo vietu. Otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Elizabete Bāliņa un Ilona Adiāne, kurām abām tās bija pirmās sacensības.


Pēc meiteņu grupas, nākamie parku ieņēma amatieru grupa, kurā varēja piedalīties ikviens, vecumā līdz 17 gadiem, ieskaitot. Lielākā sāncensība izvērtās starp Edgaru Vīnu un Valteru Lūriņu, kuri abi pārliecinoši gāja pēc pirmās vietas un uzvaras amatieru grupā.Pēc tiesnešu kolēģijas vērtējuma, ar pavisam nelielu pārsvaru pirmo vietu ieguva Valters! Oliveram izdevās iegūt trešo vietu, kas bija arī viņa pirmā godalgotā vieta sacensībās.


Noslēdzošā bija “Pro” grupa, kurā piedalījās 18 dalībnieki, tanī skaitā arī 2017. gada VLSL sezonas uzvarētāji. Ņemot vērā, ka daži no VLSL labākajiem braucējiem nebija ieradušies, jo tobrīd atradās augsta mēroga sacensībās Barselonā, dažiem citiem no Latvijas labākajiem braucējiem bija iespēja pacīnīties par pirmo vietu. Pēc tiesnešu vērtējuma nevienam tomēr neizdevās pārspēt Friča Štrausa spēcīgo pirmo braucienu, tādējādi ierindojot viņu pirmajā vietā. Otro vietu ieguva Artūrs Nesaule un trešais palika iepriekšējā posma otrās vietas ieguvējs Miks Grantiņš.

Sacensības norisinājās sadarbībā ar : Latvijas Skeitborda federācija, VANS, Boards.lv, Rīgas Skeitborda Skola, Skeits.lv, Siguldas pilsētu, Sigulda Aizrauj, Siguldas novada Jaunrades centru un āgentūru Zīle.


Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18 2.posma rezultāti: