Skeitbordisti no Latvijas dodas uz “Barcelona European Open” sacensībām

Lai sekmētu skeitborda līmeņa izaugsmi, latviešu braucēju attīstību un dalību ārzemju sacensībās, Latvijas Skeitborda Federācija, izvērtējot aizvadītā gada “Vans Latvijas Skeitborda Līgas’ 17” rezultātus un citus tikpat svarīgus un vērā ņemamus faktorus, atlasīja 3 skeitbordistus, kuriem pieškīra finansējumu dalībai pasaules mēroga sacensībās. Šis bija pirmais no šāda veida plānotajiem braucieniem šovasar.

Piektdien, 15. jūnijā, sastāvā no Artūra Bogdanoviča, Rūdolfa Rorbaha, Niklāva Vētras ar Latvijas Skeitborda Federācijas atbalstu devās uz Barselonu. Mērķis – Imagin Extreme festivāla ietvaros notiekošie skeitborda mači Barcelona European Open, kur tieši tāpat kā visās lielajās sacensībās savācās skeitborda industrijas lielie vārdi, bet iespēja ņemt dalību starp viņiem bija jebkuram. Diemžēl gan galvenais mērķis netika sasniegts – aizkavējušās lidmašīnas un pasākuma programmas maiņas faktorus nespēja labot arī tas, ka no lidostas mūs pa taisno veda uz festivālu, par to paldies BEO sacensību organizatoriem par siltu un pretimnākšanu- taču tāpat visu nokavējām- 10 minūtes mūs šķīra no dalības kvalifikācijā, dodoties pa taisno no reisa. Degunus līdz galam nenokārām, jo kā nekā bijām skeitborda Mekā.


MACBA laikam ir bez šaubām populārākais skeitborda spots Barselonā 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Pat, ja tur notiek kāds koncerts uz visu skeitojamo platību, skeiterus no turienes likvidēt nu nekādi, tie tur ir un skeito kaut vai kādu maliņu vai fletu. Vienīgi aizmugurē esošie leģendārie trīs bloki laikam nebija īstais turpinājums pusdienlaikam. Boga ne tikai apskatīja, bet arī ieskeitoja. Galu galā, dabūja triku un klipu, kā arī krampjus turpmākajām dienām.

Sacensību pusfinālus un finālus galu galā salika sestdienā. Sāka ar junioriem, tupināja ar meiteņu grupu, kurā uzvarēja deviņgadīga meitene un savāca visas skatītāju ovācijas. Dienas noslēgumā Joao Luca izcēla PRO grupu atstājot aiz sevis Justin Sommer un Adrien Bulard. Skeitparks varbūt nebija augstākās kvalitātes, tādā ziņā, ka celts, tīri lai izturētu sacensības, bet, tas bija pietiekami interesants un labs, lai saglabātu augstu skeitborda līmeni sacensībās.

Kopumā brauciens izdevās. Barselona noteikti ir pilsēta, kur atgriezties… vai pat pārcelties. Skeiteru ir ļoti daudz, bet nav tā, ka visi skeito super augstā līmenī, kā varētu šķist, to vienkārši ir vairāk. Bet visi ir ļoti atsaucīgi, uz var redzēt, ka tas dzīves kvalitātes līmenis ir augstāks. Tur skeiteri nav pazīstami vai nepazīstami, bet gan visi ir SAVĒJIE.

Varbūt nokavējām sacensības, bet tomēr ir sasniegti citi vērtīgi rezultāti: organizatori un skeiteri tāpat ir ieinteresēti redzēt mūs šajos un citos sačos Eiropā, iegūti jauni kontakti un bagātināts skeitborda kultūras krājums. Tagad gaidām britus Latvijā, visdrīzāk Simple Summer Session laikā, kā arī nākamos mačus un turpinām skeitot.

Priekā,

‘Olympic trio’