Vans Latvijas Skeitborda līgas Ziemas Čempionāta 2023 atskats, bildes un video!

2023. gada 16 decembrī, Rīgā, Ūnijas ielā 12, The Spot centrā norisinājās sezonas noslēdzošās sacensības – VANS Latvijas Skeitborda līgas’23 Ziemas Čempionāts.

Tiesnes Kārlis ierindā kā vienmēr

Šoreiz sacensībās piedalījās par 5 dalībniekiem vairāk, kā iepriekšējā ziemas čempionātā un viens no ievērojamākajiem dalībnieku skaita pieaugumiem bija tieši meiteņu grupā. Kā jau ierasts, sacensības norisinājās 4 grupās – iesācēji, meitenes, amatieri un pro-open. Šādā secībā arī katras grupas dalībnieki ieņēma Spot centra skeitparka “lielo” konstrukciju daļu un veica savus divus labākos braucienus.

Iesācēju grupā piedalījās 5 dalībnieki vecumā no 10 līdz 12 gadiem. Četri no pieciem braucējiem bija arī Rīgas Skeitborda skolas audzēkņi, kuri jau nedēļu pirms bija piedalījušies skeitborda skolas sacensībās Āgenskalnā. Par to vairāk var apskatīties ŠEIT. Tā kā braucēju skaits nepārsniedza 8 dalībniekus, tad fināls nebija nepieciešams un visu izšķīra labākais no diviem braucieniem.

Pirmo vietu ieguva Jēkabs Šķieris aiz sevis atstājot Mārtiņu Tirānu un Emīlu Valbahu.

Nākamās parku ieņēma meitenes. Kā jau minējām, dalībnieču skaits bija audzis un tā pat arī izpildīto triku līmenis. Šoreiz meiteņu grupas braucienos bija redzami gan vairāki flip triki, gan slaidi un graindi.

Arī šoreiz pirmo vietu izcīnija Boards.lv komandas braucēja no Ķekavas Rūta Grīnerte. Otro vietu izcīnija sešgadīgā Greta Golubeva, kura šo pjedestāla vietu pievienoja jau lielam skaitam citu panākumu. Trešo vietu izcīnija Uma Zelmane izpildot daudz dažādas shove-it variācijas.

Tad pienāca amatieru grupas kārta, kur šoreiz dalību ņēma 8 dalībnieki vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Šeit noteikti jāpiemin, ka braucēju līmenis bija manāmi kāpis kopš iepriekšējā ziemas čempionāta un labākie amatieri parādīja, ka tad, kad pienāks laiks, būs gatavi startēt arī Pro-Open grupā. Amatieru grupā arī tika sasniegts braucēju daudzums, lai rīkotu kvalifikācijas un fināla braucienus, attiecīgi 4 labākie tika finālā cīnīties par balvām no mūsu atbalstītājiem.

Labākie savos kvalifikācijas braucienos izrādījās Kurts Šakars, Edgars Ziņģis, Henrijs Sirmais un Jēkabs Zāle, kurš visus pārsteidza ar savu jaudīgo kvalifikācijas braucienu. Tomēr, kā tas bieži sacensības gadās, braucējiem bija grūti atkārtot savu kvalifikācijas sniegumu fināla braucienos un tas arī pamainīja secību uz pjedestāla. Jau otro nedēļu pēc kārtas pirmo vietu izcīnija Edgars Ziņģis no Rīgas. Otrais ierindojās Jēkabs Zāle un trešo vietu pēc nelielas apspriešanās starp pašiem braucējiem ieņēma Kurts Šakars.

Mediju komandas pārstāve Linda aiz kameras lēcas

Bija beidzot pienācis laiks Pro-Open grupai. Fricis pirms braucieniem pieskrūvēja papildus wallride konstrukciju uz parka rampas, ko viņš un arī vairāki citi braucēji izmantoja. Pro-open grupai tika dots ilgs laiks iesildīties un kad visi bija gatavi, sakās kvalifikācijas braucieni starp 11 grupas dalībniekiem. Visi braucēji bija ar sacensību pieredzi un varēja manīt, ka liela daļa arī ir sagatavojuši un pārdomājuši savus braucienus.

Šoreiz pēc apsriedes ar tiesnešiem tika nolemts, ka finālā piedalīsies 6 dalībnieki. Daļai izdevās uzlabot savu kvalifikācijas sniegumu, bet diemžēl vairākiem braucējiem finālā neizdevās salikt kopā iecerēto braucienu. Ar pārliecinošu un nekļūdīgu sniegumu pirmo vietu izcīnija Kārlis Bogustovs, otrais ierindojās jaunais grupas dalībnieks Juris Šantars un trešo vietu ieguva pieredzējušais Kaspars Polis.

Milzīgs paldies mūsu lieliskajiem atbalstītājiem VANS ALFA , Boards.lv , Spot centram un Balcia par atbalstu un lieliskajām balvām!
Pasākumu rīkoja Latvijas Skeitborda federācija sadarbībā ar Rīgas Skeitborda skolu.

Bildes pieejamas ŠEIT, bilžu autore Maija Zara

Zemāk arī video no pasākuma, video autore Linda Lindenberga

Paldies visiem atbalstītājiem un dalībniekiem! Tiekamies ar Jums 2024. gada sezonā jaunos posmos jaunās lokācijās!