VANS BALTIJAS SKEITBORDA LĪGAS 2019. GADA SEZONAS FINĀLS

Sestdien, 16. novembrī “G-Tiim” iekštelpu skeitparkā norisināsies Vans Baltijas Skeitborda līgas 2019. gada sezonas fināla sacensības.

Sacensībās piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākie skeitbordisti, kuri sacentīsies jau ierastajās Vans Latvijas Skeitborda līgas (VLSL) dalībnieku grupās – iesācēji, amatieri, meitenes un Pro-open. Katrā grupā no valsts var piedalīties 6 dalībnieki.

Šogad VLSL norisinājās trīs iespaidīgi posmi, kuros pašmāju braucēji par iegūtajām vietām krāja kopvērtējuma punktus, kuri nogādāja viņus attiecīgās grupas top 6. Pilnais VLSL’19 kopvērtējums atrodams ŠEIT! Lietuvā norisinājās Lietuvas skeitborda federācijas rīkots čempionāts, pēc kura arī tika atlasīti braucēji Baltijas finālam. Igaunija savus dalībniekus noteica pēc iepriekšējā sezonā notikušā Igaunijas čempionāta sadarbībā ar Tartu Skeitborda skolu. Zemāk arī katras grupas dalībnieku sarkasts.

English version of this post can be found HERE

IESĀCĒJU GRUPA

Iesācēju grupā braucējiem tiks sadalīti pāros un kvalifikācijā katram pārim būs dotas 2 minūtes jam session tipa braucienam, kur abi braucēji parkā dodas reizē un cenšās dotajā laikā parādīt pēc iespējas vairāk un labākus trikus. Finālā kvalificējās 8 braucēji, kur katram tiek doti divi 1 minūtes gari braucieni parādīt savu labāko sniegumu.

MEITEŅU GRUPA

Meiteņu grupā katrai dalībniecei tiks doti divi minūtes gari braucieni un pieci labākā trika mēģinājumi. Tā pat kā Street League formātā, dalībnieču gala rezultātu veidos 4 augstākie iegūtie vērtējumi braucienos un individālajos trikos.

AMATIERU GRUPA

Amatieru grupā sacensību formāts būs tāds pats kā iesācējiem. 2 minūšu brauciens diviem dalībniekiem, pēc kā izvērtes 8 labākos, kuri tiks finālā. Fināla katram dalībniekam tiks doti divi 1 minūtes gari braucieni, lai parādītu savu labāko sniegumu.

PRO-OPEN GRUPA

SACENSĪBU NOLIKUMS

Sacensību laiks un vieta

2019.gada 16. novembrī plkst. 11:00 “G-Tiim” iekštelpu skeitparkā Rīgā, Baldones ielā 1, notiks Vans Baltijas Skeitborda līgas fināla sacensības.

Sacensību vadība

Sacensības organizē Latvijas Skeitborda Federācija, sadarbībā ar Lietuvas Skeitborda federāciju un Tartu Skeitborda skolu.

Sacensību dalībnieki

 Vans Baltijas Skeitborda līgas finālā katrā grupā piedalās katras dalībvalsts 6 labākie bracēji, kuri ir noteikti pēc attiecīgās valsts sacensību sezonas kopvērtējuma.

Braucēju grupas

Iesācēju grupa – dalībnieki līdz 13 gadu vecumam ieskaito;

Amatieru grupa braucēji vecumā no 13 līdz 17 (ieskaitot) gadiem;

Pro-open grupā nav vecuma ierobežojuma;

Meiteņu grupā – nav vecuma ierobežojuma un visas braucējas startē vienā grupā.

Ja braucēja vecums ir mainījies star sezonas posmiem un finālu, viņš startē tanī grupā, kurā uzsāka sezonu.

Reģistrācija

Dalībnieku reģistrācija VBSL fināla sacensībām notiks sacensību dienā pie organizatoriem no plkst. 11:00. Plkst. 12:00 sacensības atklās skeitborda iesācēju grupa.

Dalības maksa

Dalības maksa VBSL fināla sacensībās iesācēju, amatieru un meiteņu grupai ir 5 (pieci) EUR. Pro-open grupas dalības maksa ir 10 eiro.

Sacensību formāts

Sacensības notiek saskaņā ar ISF (Starptautiskā Skeitborda federācijas) noteikumiem un tiek pielietoti divi WS (World Skate) praktizēti sacensību formāti.

Iesācēju grupa un amatieru grupa – jam session tipa brauciens diviem dalībniekiem reizē 2 min. Finālā katram dalībniekam divi 1 minūtes gari braucieni.

Pro-open un meiteņu grupa – kvalifikācija notiek jam session tipa veidā un finālā ir SLS (Street League Skateboarding) tipa formāts, kur dalībniekam ir divi minūtes gari braucieni un 5 iespējas veikt individuālu triku. Meiteņu grupā uzreiz notiks fināls.

Tiesāšanas kritēriji

Sacensības tiesās 3 sertificēti tiesneši, pa vienam no katras dalībvalsts. Vērtēšanas kritēriji tiks piemēroti attiecīgās grupas sacensību formātam. Iesācēju un amatieru grupas braucieni, tiks vērtēri skalā no 1 līdz 100, bet meiteņu un pro-open grupās vērtējums būs no 1 līdz 10.

Apbalvošana

Apbalvoti tiek pirmo trīs vietu ieguvēji katrā grupā: Iesācēji, Meitenes, Amatieri un PRO.

Pro-open grupas braucēji papildus trofejām un balvām no VBSL atbalstītājiem saņems naudas balvas:

1. vieta – 200 EUR

 2.vieta – 150 EUR

 3.vieta – 100 EUR

Atbildība

Par savu veselības stāvokli un pasākuma laikā gūtajiem savainojumiem atbildību uzņemas katrs, sacensību dalībnieks, to apliecinot ar savu parakstu reģistrācijas ietvaros, kā arī piedaloties pasākumā. Organizatori iesaka lietot visu  aizsarginventāru.

Drošība

Dalībniekiem, kuri jaunāki par 18 gadiem, aizsargķivere jālieto obligāti, vai pie reģistrācijas nepieciešama speciāla vecāku vai pilngadīga aizbildņa atļauja, kas apliecina, ka sacensību dalībnieks var nelietot aizsargķiveri. Pretējā gadījumā braucējs var tikt diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontrole

Ja sacensību dalībnieks būs alkohola vai narkotisko vielu reibumā, viņš tiks diskvalificēts no sacensībām.

Dopinga kontroli veic Sporta medicīnas valsts aģentūras pilnvarotie dopinga kontrolieri.

Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.

Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām.

Antidopinga noteikumu pārkāpuma gadījumā attiecīgā sporta veida federācija izskata pārkāpuma apstākļus un pieņem lēmumu par sankcijām.

Dalībniekiem obligāti jāizdrukā un jāaizpilda dalībnieka dalības apliecinājums (nepilngadīgiem dalībniekiem aizpilda vecāki) APLIECINĀJUMU VAR ATRAST ŠEIT! Liels paldies organizatoriem Latvijas Skeitborda federācija, Lietuvas Skeitborda federācija un Tartu Skeitborda skola un Rīgas Skeitborda skola, kā arī atbalstītājiem VANS, Boards.lv, Monster Energy, Element, Tartu Bussikeskus, G-Tiim skeitparks un skeits. http://skeits.lv/vans-baltijas-skeitborda-ligas-2019-gada-sezonas-finals/