Vans Latvijas Skeitborda līgas 19 otrais posms Jelgavā atskats

2019. gada 15. jūnijā Jelgavas skeitparkā norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas’19 otrais posms, kurā dalību kopā ņēma 33 braucēji.

Sacensību diena iesākās labi, laiks šoreiz nebija tik karsts kā pirmajā posmā Rīgā, kas ļāva braucējiem pilnvērtīgāk iesildīties pirms saviem braucieniem neiztērējot visus spēkus. Kā jau ierasts ap 11:00 sākās dalībnieku reģistrācija melnajā Latvijas Skeitborda federācijas teltī un ap 12:00, ar nelielu uzrunu no sacensību organizatora un vadītāja Arta Amoliņa, sacensības varēja sākties.

IESĀCĒJU GRUPA

Šoriez iesācēju grupā bija nedaudz mazāk dalībnieku kā ierasts, iespējams saistībā ar to ka vairāki no pagājušās sezonas iesācēju grupas dalībniekiem nu jau ir pārgājuši uz amatieru grupu. Iesācējiem tika doti ierastie divi braucieni vienas minūtes garumā, lai parādītu savu sniegumu. Tā kā dalībnieku skaits šoreiz nesasniedza 10, tad atsevišķs fināls iesācējiem nenotika.

Pēc aizvadītajiem diviem braucieniem, tiesneši apkopoja rezultātus un top 3 bija diezgan skaidrs. Šoreiz trešajā vietā ierindojās jaunais censonis Rūdolfs Štokmanis. Otro vietu izcīnīja pagājušā gada sezonas uzvarētājs Uvis Cinītis un savu pirmo uzvaru ieguva Oto Kopcis, kurš savā braucienā apvienoja gan slaidus, gan iesācēju grupai neierasti sarežģītus flip trikus. Kā jau tas ierasts, visi iesācēju grupas dalībnieki ir arī Rīgas Skeitborda skolas audzēkņi, kur arī ir apguvuši trikus, kurus parādīja braucienos.

MEITEŅU GRUPA

Šoreiz meiteņu grupā piedalīties bija ieradušās četras dalībnieces. Tika pārstāvēta gan Rīga, gan Cēsis, gan bija arī loklālā dalībniece no Jelgavas. Meitenēm arī tika doti divi minūtes gari braucieni, bet katra brauciena beigās bija arī iespēja pamēģināt kādu labāko triku.

Turpinot savu iesākto uzvaras gājienu, arī šinī posmā uzvaru izcīnija Emīlija, kura savā braucienā uztaisīja ievērojami lielāku skaitu grūtu triku. Otrajā vietā ierindojās Ugne, kurai šī arī jau bija otrā reize uz VLSL podjestāla. Trešo vietu ieguva Jelgavniece Anna un ceturto Cēsiniece Ingrīda. Pateicoties lieliskajiem atbalstītājiem VANS un Boards.lv un Jelgavas pilsētai, pie balvām tika visas dalībnieces.

AMATIERU GRUPA

Amatieru grupā šoreiz piedalījās 12 dalībnieki, kas ir labs rādītājs priekš sacensībām ārpus Rīgas. Ņemot vērā dalībnieku daudzumu, amatieru grupā norisinājās arī fināls, kurā tika seši dalībnieki, kuri parādīja labāko sniegumu savos kvalifikācijas braucienos.

Pēc amatieru grupas braucieniem tiesnešiem jau bija priekšā grūtāks uzdevums – izvērtēt kuri seši tiek finālā. Arī finālā, katram tika doti divi braucieni un iespēja brauciena beigās veikt labāko triku, kuri daži no braucējiem lieliski izmantoja. Ap šo laiku, arī saule bija sākusi karsēt jūtami stiprāk un bija ļoti labi, ka braucēji varēja uzpildīt savas ūdens pudeles pateicoties atbalstam no Memory Water.

Fināli bija saspringti un triki labi. Šeit konkrēts uzvarētājs nebija manāms, tapēc tiesneši ķērās klāt triku un braucienu vērtējumu analīzei un kosavilkumam, lai nonāktu pie pareizā vērtējuma. Galu galā treši vietu izcīnija Cēsinieks Edijs Plūme, kurš VLSL top 3 bija paviesojies arī iepriekšēja gada posmos. Otro vietu izcīnija viens no šīs sezonas amatieru grupas favorītiem Valters Lūriņš un uzvaru šoreiz izcīnija Artis Strazdiņš no Cēsīm, kurš uztaisīja gan tehniski sarežģītus trikus, gan arī nolidināja kickflipu no ievērojama augstuma.

PRO GRUPA

Kad Pro grupa ieņēma skeitparku uzreic bija vērojams apmlitūdas un triku sarežģītības pieaugums. Arī šinī grupā kvalifikācijas braucienos, katram tika doti divi braucieni, toties fināla formāts bija kas jauns.

Pēc lieliskiem kvalifikācijas braucieniem, iezīmējās daži dalībnieki, kuri noteikti bija sagaidāmi arī finālā, bet kā vienmēr, cīņa par fināla vietām bija saspringta. Ar lielisku braucienu izcēlās Saldus pārstāvis Kaspars Polis, kurš nobrauca nevainojamu braucienu. Arī Latvijas skeitborda leģenda Kārlis Bogustovs, kurš uz sacensībām ieradās brīdī, kad jau notika pirmie Pro grupas kvalifikācijas braucieni, ātri vien iesildījās un parādīja lielisku sniegumu.

Finālā šoreiz notika pēc Street League Skateboarding (SLS) formāta, kurā katram braucējam tika doti divi 45 sekundžu braucieni, kam sekoja 5 labāko triku mēģinājumi. Kopumā katram braucējam bija 7 iespējas iegūt vērtējumu finālā, no kuriem 4 augstākie vērtējumi veidoja arī gala vērtējumu. Šo fromātu organizatori nolēma izmēģināt, jo SLS ir pirmie atzītie Olimpisko spēļu skeitborda street disciplīnas kvalifikācijas posmi.

Jaunais fināla formāts dažiem braucējiem sagādāja nelielas grūtības, jo vairs ar diviem labiem braucieniem nepietika lai nodrošinātu vietu top 3, bet tas noteikti sacensību finālu padarīja saspringtāku un interesantāku, ļaujot braucējiem izpildīt patiešām sarežģītus un iespaudīgus trikus, ko pozitīvi novērtēja gan paši dalībnieki, gan skatītāji.

Gala vērtējums fināla top pieciniekam bija ļoti līdzīgs, bet tomēr pēc tiesnešu vērtējuma trešo vietu ieguva Niklāvs Vētra, pavisam nedaudz atpaliekot no sava Clockwise Skateshop komanda biedra Rūdolfa Rorbaha, kurš ierindojās otrajā vietā. Pirmo vietu, ar spēcīgiem trikiem un lieliskiem braucieniem ieguva Kārlis Bogustovs. Vans bija sarūpējuši balvu arī labāka trika autoram, par kuru šoreiz tika atzīts amatieru grupas pārstāvis Artis Strazdiņš ar savu kickflip lejā no lielās estakādes.

Milzīgs paldies Latvijas Skeitborda federācijai par sacensību organizēšanu un protams liels paldies VANS un Boards.lv par lielisko atbalstu un balvām. Šoreiz jāsaka arī liels paldies Jelgavas pilsētai un Jelgavas Sporta servisa centram, kuri palīdzēja sacensību tehniskai norisei un sagādāja veicināšanas balvas!Paldies Memory Water, kuri sagādāja labu ūdeni ar ko varēja atveldzēties braucēji, vadība un apmeklētāji! Paldies arī Rīgas Skeitborda skolai par organizatorisko un informatīco atbalstu.

Visas bildes, pilnā formātā ir pieejamas ŠEIT! Bilžu autors Kaspars Alksnis (lūdzams norādīt) Sacensību atskata video sekos drīz!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=vV50dutDuPE

Nākamais posms norisināsies 12. un 13. jūlijā Ghetto Games ietvaros Ventspilī, tas būs kaut kas vel neredzēts! Tiekamies!

Informāciju sagatavoja: Atis Amoliņš