21.jūlijā, Cēsīs VANS Latvijas Skeitborda līgas trešais posms skeitborda frīstailā

Sestdien, 21. jūlijā, Cēsu skeitparkā norisināsies “VANS Latvijas Skeitborda līgas” 2018. gada sezonas trešais posms skeitborda frīstailā.

Pēc diviem veiksmīgi aizvadītiem posmiem Rīgā un Cēsīs, VANS Latvijas Skeitborda līga (VLSL) ir sasniegusi sezonas vidus punktu. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, arī šogad, tieši trešais posms norisināsies Cēsīs, pilsētas svētku laikā un “DYNAMI:T JAM” sacensību ietvaros. Iepriekšējā VLSL sezonā šis bija noslēdzošais posms, bet šogad braucējus sagaida vel ceturtais posms Rīgā.

Abi aizvadītie posmi Rīgā un Siguldā pierādīja, ka braucēju līmenis ir labi audzis un par uzvaru var cīnīties daudzi braucēji. Patreiz pārliecinoši sezonas līderi ir iezīmējušies tikai iesācēju grupā, bet meiteņu, amatieru un PRO grupā vel ikvienam ir izredzes iegūt sezonas labākā braucēja titulu. Jāpiemin, ka arī daži no Latvijas šī brīža labākajiem braucējiem ir atgriezušies no Eiropas posma Barselonā un būs gatavi cīnīties par uzvaru.

Skeitbordisti turpinās iesākto sācensību par godalgotajām vietām un reitinga punktiem VLSL sezonas kopvērtējuma tabulā. Ir sagaidāms, ka sacensībās piedalīsies vairāk kā 40 braucēji no visas Latvijas, tanī skaitā arī vietēji braucēji no Cēsīm.

Latvijas Skeitborda Līga (LSL) tika izveidota 2017. gadā, lai popularizētu un veicinātu frīstaila skeitborda attīstību Latvijā. Tās mērķis ir apzināties un atlasīt  labākos un potenciālākos skeitborda frīstaila  braucējus Latvijā, kas nākotnē varētu pārstāvēt mūsu valsti Olimpiskajās spēlēs “Park” vai “Street” frīstaia disciplīnās. 

2018. gadā LSL 4 skeitborda frīstaila sacensību posmi dažādās Latvijas pilsētās. Katru mēnesi sākot no maija līdz augustam norisināsies viens posms. Šogad plānotās sacensību norises vietas ir Rīga, Salaspils un Jelgava. Tiks veidots braucēju sacensību rezultātu reitings, kurā tiks apkopoti visu posmu rezultāti, un pēc kuriem  tiks noteikti LSL uzvarētāji 4 grupās: Iesācēji, Meitenes, Amatieri un PRO. 

Vans Latvijas Skeitborda līga ir vienīgās sacensības Latvijā, kurās braucēji tiek iedalīti četrās grupās, tādējādi uzlabojot savstarpējo sāncensību un ceļot skeitborda līmeni Latvijā. Skeitborda popularitātei gan pasaulē, gan Latvijā pieaugot arī sagaidāms dalībnieku skaita pieaugums 2018. gada LSL posmos, tanī skaitā arī meiteņu grupā.

Lielākā konkurence un sarežģītākie triki, protams, ir sagaidāmi PRO grupā. Šajā grupā, tā pat kā ierpiekšējā gadā,  par uzvaru sacentīsies Latvijas labākie skeitbordisti ar daudzu gadu pieredzi. Papildus balvām no sacensību atbalstītājiem, labākie trīs PRO grupas braucēji saņems arī naudas balvas, kuras nodrošina Latvijas Skeitborda federācija.

Vans Latvijas Skeitborda līgu atbalsta Latvijas Skeitborda Federācija, VANS, Boards.lv, Rīgas Skeitborda Skola, Skeits.lv

Šim posmam papildus atbalstu sniedz arī Cēsu Jauniešu dome, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, Eiropas Savienības programma “Erasmus, Mežezers, veikals Eži, Studio Pica, Vinnis.

Vairāk info par VLSL’18 un 3.posma sacensību nolikums šeit: http://skeits.lv/vans-latvijas-skeitborda-ligas18-3-posms-notiks-cesis/