Veiksmīgi aizvadīts “Vans Latvijas Skeitborda līgas” 1. posms Barona ielas skeitparkā

26. maijā Rīgas Centra sporta kvartāla skeitparkā norisinājās “Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18”

(VLSL) 1. sacensību posms skeitborda frīstailā. Sacensības pūlcēja Latvijas labākos skeitbordistus, kā arī braucējus no Lietuvas.

Par godalgotajām vietām dažādās vecuma grupās cīnījās 40 braucēji.

Šīs sacensības bija pirmais no četriem šī gada VLSL posmiem, kas vienlaicīgi bija arī pirmās skeitborda sacensības Centra sporta kvartāla skeitparkā. Sacensībās iegūtie reitinga punkti veidos Vans Latvijas Skeitborda līgas kopvērtējumu.

Pirmie skeitborda sacensībās dalību ņēma jaunākie braucēji- iesācēju grupa, kurā varēja piedalīties ikviens braucējs vecumā līdz 13 gadiem, ieskaitot. Visi iesācēju grupas dalībnieki biija Rīgas  Skeitborda skolas audzēkņi.

Iesācējiem sekoja meitņu grupa, kurā bija vērojams dalībnieču skaita un arī triku sarežģītības izaugsme attiecībā pret iepriekšējā gada sacensībām.

Pēc meiteņu grupas,   skeitparku ieņēma amatieru grupa, kurā varēja piedalīties ikviens braucējs, vecumā līdz 17 gadiem, ieskaitot. Šajā grupā dažiem no Latvijas labākajiem amatieriem bija jāsacenšas ar viesiem no Lietuvas, kuri parādīja lielisku sniegumu.

Noslēdzošā bija “Pro” grupa, kurā piedalījās 18 dalībnieki, tajā skaitā arī 2017. gada VLSL sezonas uzvarētāji. Par spīti ļoti karstajam laikam, braucēji atrādīja labu sniegumu un veica pat līdz šim sacensībās neredzētus trikus. Sacensību diena tika aizvadīta lieliskā un sportiskā garā.   

Vans Latvijas Skeitborda līgas’ 18,  1.posma rezultāti:

Iesācēju grupa: 

Uvis Cinītis

Kristers Kraupša

Otto Kopcis

Meiteņu grupa:

Ingūna Skujiņa

Ance Sakša

Kristiāna Vanka

Amatieru grupa:

Gustas Butkus (LT)

Mārtiņš Reitups

Deividas Barkauskas (LT)

Pro grupa:

Artūrs Bogdanovičs

Miks Grantiņš

Niklāvs Vētra


Sacensības norisinājās sadarbībā ar : Latvijas Skeitborda federācija, VANS, Boards.lv, Rīgas Skeitborda Skola, Skeits.lv