VLSL 2. posma atskats “Jelgavas Atklātais Čempionāts”

Sestdien, 27. maijā Jelgavas skeitparkā norisinājās Vans Latvijas Skeitborda līgas 2. posms “Jelgavas Atklātais Čempionāts skeitbordā”

Lai arī laikapstākļi pasākumā dienā nelutināja ne braucējus, ne skatītājus, jo sauli ik pa laikam aizklāja mākoņi, kas pa brītiņam nedaudz uzsmidzināja pa kādai lietus pilei. Varen pozitīvā un diezgan sportiskā garā tika veiksmīgi aizvadīts VLSL 2. posms, kas pulcēja top Latvijas skeitbordistus 4 dažādās braucēju grupās: iesācēji, amatieri, meitenes un PRO.

Tāpat kā iepriekšējā posmā,  arī šī posma sacensību rezultāti veido VLSL kopvērtējuma reitingu, pēc kura tiks noteikti arī labākie Latvijas skeitbordisti 2017. gadā, no kuriem labākais braucējs PRO grupā dosies vasaras noslēgumā uz Roller Games festivālu Ķīnā.

Cīņa par godalgotajām vietām bija negaidīti spraiga visās grupās, par ko liecina arī tik ļoti tuvie uzrādītie sacensību rezultāti. Parks Jelgavā ir ļoti daudzpusīgs  un neparasts – ar lielām pusrampām un nedaudz dīvainu konstrukciju izvetojumu, taču tieši tāpēc bija jo īpaši interesanti vērot skeitbordistu sniegumu.  Sacensības tiesāja 3 pieredzējuši un zinoši skeitbordisti : Armands Blumfelds, Maksims Feofilovs un Artūrs Bogdanovičs.

IESĀCĒJi

Lai gan braucēju skaits VLSL 2. posmā nebija liels,  cīņa  tāpat izvērtās ļoti interesanta un spraiga. Triki tika sēdināti vis dažādākie un katrs braucējs ļoti nopietni piegāja savam startam.  No 7 braucējiem 5 kvalificējās finālam, kur arī tika noskaidrots labāko trīnieks.

Lai arī Dāvim Melnim visus iecerētos trikus kvalifikācijā nosēdināt neidzevās, finālā viss gāja kā smērēts un iznākumā tika nobraukts perfekts rans.

Iesācēji rādīja lielisku skeitbordu un paši bija varen apmierināti par savu rezultātu. Kopš iepriekšējā posma nedaudz pamainījās pjedestāla secība- šoreiz Valters palika 3. vietā. Pjedestāls pieder Rīgas Skeitborda Skolas audzēkņiem.

UZVARĒTĀJI IESĀCĒJU GRUPĀ (-13)

  1. Dāvis Melnis 
  2. Artūrs Jansons
  3. Valters Lūriņš

AMATIERI

Amatieriem šoreiz Jelgavā izpalika kvalifikācijas braucieni un vīri uzreiz ķērās klāt fināla braucieniem, kuru laikā arī tika atrādīta visa viņu kuplā triku bagāža un stils.

Jāatzīmē, ka jaunajam un talantīgajam M. Reitupam šī galīgi nebija labākā sacensību diena – triki šoreiz galīgi negribēja sēdināties – līdz ar to šoreiz godam nopelnīta atzinība.

4 braucēju starpā izvērtās varen interesanta un sīva cīņa. Bija patīkami vērot katra braucēja individuālo braukšanas pieeju, izpildītos trikus.

UZVARĒTĀJI AMATIERU GRUPĀ (-17)

  1. Andrejs Poikāns
  2. Tomass Daugavietis
  3. Kristofers Ozols

      MEITENES

Meiteņu grupā šoreiz cīkstējās savā starpā trīs Rīgas Skeitborda Skolas braucējas. Ar pārliecinošu sniegumu, galvas tiesu pārākā par savām sāncensēm šoreiz izrādījās Ance Sakša, sēdinot gan 180, gan shovitus un sitot ollie uz benkiem.

UZVARĒTĀJI MEITEŅU GRUPĀ 

  1. Ance Sakša
  2. Elizabete Akermane
  3. Marta Kariņa

PRO

Kā ierasts pati spraigākā sacensība braucēju starpā un augstākās raudzes skeitbords bez šaubām bija PRO grupā. Cīņa par naudas balvām, labumiem no atbalstītājiem  un vērtīgajiem reitinga punktiem VLSL kopvērtējumā lika skeitbordistiem iesvīst ne pa jokam.

Liels pārsteigums skatītājiem un braucējiem apbalvošanā bija Rūdolfa negaidītā palikšana aiz uzvarētāju trīnieka. Taču ne bez pamata – šoreiz pāris pieļautās kļūdas finālbraucienos maksāja īpaši dārgi.

PRO GRUPAS UZVARĒTĀJU TRĪNIEKS:

  1. Miks Grantiņš
  2. Krišjānis Kalvāns
  3. Kaspars Polis

Paldies visiem atbalstītājiem un organizatoriem: Latvijas Skeitborda Federācija, Jelgavas pašvaldībai, VANSBoards.lvELEMENT, STANCE, Rīgas Skeitborda skola un Atpūtas kompleksam Zemgale.

Lielais paldies par bildēm Laurai Sokolovskai, Artsam Amoliņam par pasākuma vadīšanu un Reinim Pētersonam par lielisku mūziku visā dienas garumā!

Nākamais un VLSL noslēdzošais 3. posms notiks 22. jūlijā  Cēsīs Dynamit Jam sacensību ietvaros!