VLSL GGFEST 2024 posma atskats, bildes un rezultāti!

Lielākās sacensības Latvijā 2024. gada sezonā ir aizvadītas un šogad tās bija krietni jaudīgākas kā iepriekšējos pāris gados! Noteikti viens no iemesliem bija parka seguma atjaunošana, kas pozitīvi ieteikmēja visvairāk tieši skeitbordistus!

Vēl viena vērā ņemama atsķirība no iepriekšejiem GGFEST sacensību gadiem, bija tas, ka visas četras grupas startēja vienā dienā – svētdienā, viena aiz otras, līdz ar to viss skeitparks bija tikai skeitbordistiem!

Protams, pirmie parku ieņēma jaunākie braucēji, jeb iesācēju grupa, kurā bija rekordliels skaits dalībnieku – 10! Attiecīgi pēc sacensību kritērijiem, iesācēju grupā notikās gan kvalifikācijas, gan fināla braucieni.

Pēc kvalifikācijas braucieniem iezīmējās līderi, no kuriem pieci arī tika finālā lai sacenstos par balvām no Vans Latvijas Skeitborda līgas lieliskajiem sponsoriem! Tā pat kā kvalifikācijā, arī finālā braucejiem bija jāveic divi 1:15 min gari braucieni, no kuriem labākais noteica uzvarētāju.

Visi top trīs dalībnieki nobrauca savus braucienus ļoti labi un rezultāts bija tuvs, bet šoreiz Jēkaba Šķiera izpildītie flip triki palīdzēja viņam izcīnīt pirmo vietu. Jauzteic arī otrās vietas ieguvējs Gundars Pļaviņš, kurš priekš iesācēju grupas parādīja ļoti labu sniegumu. Trešo vietu izcīnija pagājušā gada uzvarētājs Mārtiņš Tirāns, kuru noteikti redzēsim uz pedestāla vēl VLSL posmos!

Nākamās skeitparkā devās meitenes. Arī šeit bija redzams dalībnieču skaita pieaugums salīdzinot ar aizvadīto gadu. Tiesa gan, meiteņu grupā vēl joprojām dalībnieču skaits ir samērā mazs. Šoreiz startēja piecas meitenes, kurām tika doti divi braucieni pa pusotrai minūtei.

Meiteņu skeitborda pieredzes līmenis, vecums un triku bagāža krietni atšķīrās, kā arī spēja izmantot lielo skeitparka teritoriju. Ar pareizu pieeju, dalībnieces visvairāk atrādija trikus minirampas zonā, kur varēja nodemonstrēt satrenētos stallus.

Turinot savu uzvaras gājienu arī šoreiz labākā izrādījās Greta Golubeva, kura ar nelielu punktu pārsvaru pārspēja ventspilnieci Lāsmu Puriņu. Trešā ierindojās Olīvija Keita Karlsone, kura sāk sevi pieteikt Latvijas skeitborda sacensību scēnā.

Nākamie parku ieņēma amatieri. Šī bija vienīgā grupa, kurā bija manāms dalībnieku skaita kritums. Vai tas varētu būt saistīts ar vēl vienām sacensībām iepriekšējā dienā Cēsīs, ar to ka viss skeitbords notika tikai svētdienā, ar kāda festivāla norisi paralēli, to varam tikai spekulēt. Tomēr jaunieši, kuri bija ieradušies parādīja lielisku sniegumu un iespējams vienus no labākajiem braucieniem amatieru grupā pēdējo gadu laikā.

Dalībnieku skaits amatieru grupā bija 8, līdz ar to uz vadītajiem un tiesnešiem krita izvēle vai rīkot finālu vai nē. Šoreiz tika spriests par labu diviem braucieniem katram, un 3 mēģinājumiem labākajam trikam pēc otrā brauciena. Šāds formāts ļāva atrādīt gan labas run salikšanas prasmes gan arī spēju uztaisīt kādu best trick, attiecīgi līdzinoties lielajiem SLS un Olimpiskajiem formātiem.

Jau pirms tiesnešu apspriedes bija skaidrs, ka visticamāk ir uzvarējis Lietuvas pārstāvis Nojka Narmontas, kurš izpildīja lieliskus braucienus un savā best trick pāri rampas gepam pārleca ar perfektu pressure flip. Otrās un trešās vietas rezultāti bija tuvi, bet nedaudz labāks šoreiz izrādījās Edgars Ziņģis, kurš ierindojās otrajā vietā. Trešo vietu izcīnija Ronalds Loļa. Jāpiemin, ka pateicoties GGFEST un Ventpils atbalstam, amatieru grupas uzvarētāji, papildus lieliskajām balvām no sponsoriem saņēma arī naudas balvas!

Starp amatieru un Pro-open grupas braucieniem norisinājās arī Boards.lv best trick sacensības! Uz tām tieši bija paspējuši ierasties arī viesi no Igaunijas, līdz ar to šīs jau bija Baltijas līmeņa sacensības. Best trick norisinājās uz skeitparka stūra konstrukcijas, kura ietvēra sevī gan gepu pāri rampai, gan garo reilu, gan eiro gepu. Braucējiem tika dotas 30 minūtes uztaisīt savu labāko triku, šeit pāris bildes no best trick:

Par labākā trika autoru tiesneši atzina igauni Andris Kaldvee, kurš uztaisīja bs 360 kickflip augšā pa eiro gepu un full cab flip iekšā eiro gepā. Pipildus balva pienācās Uģim Ķepulim par kickflip indy.

Tad nu bija pienācis laiks noslēdzošajai grupai. PRO-OPEN. Šoreiz, tā pat kā iepriekšējā gadā, dalību ņēma 16 dalībnieki, tiesa gan šoreiz bija 3 braucēji no Igaunijas un viens no Lietuvas, kuri parādīja labu, augstu līmeni. Sacensību formāts bija klasisks, divi 1 minūtes braucieni kvalifikācijā un divi finālā. Bez best trick, labākais brauciens uzvar.

Cīņa par iekļūšanu finālā bija sīva, un katrs nosēdinātais triks bija no svara. Visi top 10 braucēji bija spējīgi salikt kopā top 3 vērtīgu ranu. Protams diezgan pārliecinoši iezīmējās divi līderi – Madars Apse un Maksims Feofilovs, kuru spēja ieskeitot visas skeitparka rampas bija iespaidīga. Tiesneši nolēma, ka finālā piedalīsies septiņi dalībnieki, kuru starpā bija arī divi igauņi un Lietuvas pārstāvis.

Fināla braucieni bija vieni no labākajiem kādi GGFEST skeitborda posmos ir pieredzēti. Visi finālisti salika kopā vismaz vienu labu, vērā ņemamu braucienu. Bija vērojams gan ļoti tehnisks skeitbords no Adris Kaldvee, gan pilnīgi orģināla pieeja no Kristofera Ozola. Noteikti palīdzēja arī skeitparka seguma uzlabojumi.

Šoreiz par top 3 tiesnešiem bija patiesi jaiespringst, bet lēmums tika pieņemts un apspriežoties ar braucējiem, tas arī bija visu atbalstīts. Trešo vietu ieguva Kuldīgas pārstāvis Uģis Ķepulis. Atšķirība starp pirmo un otro vietu bija mazāk kā viens punkts, bet šoreiz Madars Apse piekāpās un ierindojās otrajā vietā, attiecīgi par GGFEST 2024 uzvarētāju kļuva Maksims Feofilovs!

Foto no ŠEIT! Foto autors

Video no sacensībām drīz mūsu un Ghetto Games instagram kanālos!

Milzīgs paldies mūsu atbalstītājiem VANS, BOARDS.LV, Balcia apdrošināšana, Dzintars un Ventspils pilsētai!!

Paldies arī organizatoriem Ghetto Games, Latvijas Skeitborda federācijai un Rīgas Skeitborda skolai, bez Jums tas nonotiktu!

Pēc tik jaudīga sākuma VLSL 2024 sezonai, ceram uz tik pat jaudīgu sezonas turpinājumu. Nākamais posms plānojas Olaines skeitparkā, par to vēl ziņosim!